Valitse sopiva salama

Uudet salamalaitteet ovat täynnään edistyksellisiä toimintoja, jotka tuottavat hyvin valaistuja kuvia kaikissa olosuhteissa. Luomme nyt niihin yleissilmäyksen, jotta osaat valita sopivimman.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Hyvä salamalaite on lähes välttämätön, kun kameravarustusta kootaan. Vaikka uusimmilla kameroilla päästään vaikuttaviin tuloksiin myös hankalissa olosuhteissa ja korkeilla herkkyyksillä, on edelleen kohteita ja tilanteita, joihin salamavalo sopii paremmin. Näitä ovat esim. muotokuvat ja toimintakuvaus.

Erillisellä salamalaitteella on myös paljon paremmat mahdollisuudet valottaa kohde hyvin kuin kameran omalla salamalla. Silloin voidaan esimerkiksi käyttää useampia salamalaitteita samanaikaisesti ja pitää siten varjot kurissa. Tai valoa voidaan pehmentää suuntaamalla välähdyspää kattoon tai seinään ja välttää näin salamalaitteen suora valo, joka olisi luonteeltaan liian kovaa.

Salamalaitteet eroavat toisistaan hinnan, painon, koon, tehon ja toimintojen suhteen. Tutustumme seuraavilla sivuilla neljään salamalaitteiden päätyyppiin, ja samalla luomme yleissilmäyksen siihen, mitä keskeisiä toimintoja kussakin tyypissä on.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!