Sonylta entistä parempi pikkukenno

Sony on kehittänyt kännykkäkamerakoon kuvakennon, joka lyö laadussa monen peilikameran kennon.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Kännykkäkameroiden pienillä kuvakennoilla ei synny kovin laadukasta jälkeä. Sony on kuitenkin kehitellyt teknologian, joka kumoaa tämän väitteen. Yhtiö sai vastikään valmiiksi seuraavan sukupolven taustavalaistut kuvakennonsa, joilla saa entistä parempilaatuisia kuvia myös hämärässä, Sonysta kerrotaan.

Uusi kennoteknologia on englanninkieliseltä nimeltään Stacked CMOS-sensor, joka perustuu siihen, että virtapiirit kulkevat kunkin fotodiodin alla eivätkä vieressä. Niinpä kennoissa on mahdollista käyttää entistä isompia fotodiodeja, jotka ovat lähes pikselin kokoisia, mikä kasvattaa dynaamista aluetta ja vähentää kohinaa..

Sony on lisäksi soveltanut Stacked CMOS -teknologiaa siten, että normaalien punaisten, vihreiden ja sinisten pikselien lisäksi kennoissa on myös valkeita pikseleitä. Niillä ei ole värisuotimia edessään, joten ne vastaanottavat kaiken valon suoraan kuvauskohteesta, mikä on heikossa valossa etu kuvanlaadun kannalta.

Japanilaisfirma on vihdoin kehittänyt myös video-teknologian nimeltään HDR Movie, jossa materiaali tallentuu kaksoisvalotuksella ja nämä yhdistetään samaksi otokseksi. Tämä vastaa still-kameran HDR-valotusta ja parantaa niin huippuvalokohtien kuin varjojenkin yksityiskohtien toistoa. Lisätietoa löytyy täältä ja täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!