Marumi

Suodin kuin tervapurkki

Japanilainen Marumi on esitellyt uusia harmaasuotimia, jotka tulevat myyntiin ennen maaliskuun 20. päivän auringonpimennystä. Tummimman ND-luku on 100 000.

maanantai 23. helmikuuta 2015

Pian ilmestyvässä Digikuvan numerossa annetaan ohjeita, joiden avulla voit itse tehdä auringonvaloa himmentävän harmaasuotimen auringonpimennyksen ikuistamista varten. Maaliskuun 20. päivänä läntisessä Skandinaviassa koetaan auringonpimennys, joka Suomessa näkyy osittain, ellei taivas ole pilvessä.

Jos askartelu ei nappaa mutta haluat kuitenkin kuvata pimennyksen, on japanilainen Marumi ND 100 000 -suodin oiva vaihtoehto. Se himmentää valoa peräti 16,5 aukkoaskeleen verran, eli se sopii myös esim. maisemakuviin, joiden ottaminen vaatii erikoispitkien suljinaikojen käyttämistä. Tästä suotimesta on tehty kahta eri suodinkierrekokoa, 58 mm ja 77 mm.

Marumi esitteli samalla kertaa muitakin harmaasuotimia, jotka valonläpäisyominaisuuksiensa puolesta sopivat useammanlaisiin kuvaustilanteisiin; niiden ND-arvot ovat 8, 16, 32 ja 64, ja suodinkierrekoot vaihtelevat 37:stä 82 millimetriin.

Lisäksi uutuusvalikoimassa on säädettävä harmaasuodin, jonka ND-arvon vaihteluväli on 2,5–500. Suodinkierteen kokovaihtoehdot ovat 58 mm ja 77 mm.

Suotimien Suomen-suositushinnat eivät vielä ole tiedossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!