Microsoft Surface

Tässä tabletti-pc, joka jaksaa pyörittää Photoshopia

Sormi- eli tablettitietokoneisiin voi yleensä asentaa vain sovelluksia, jotka ovat typistettyjä versioita tunnetuista tietokoneohjelmista, mutta Microsoft on muuttamassa asiaa.

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Microsoft on tähän asti pidättäytynyt valmistamasta tietokoneita ja pitäytynyt käyttöjärjestelmässään ja ohjelmistossaan, mutta nyt ohjelmistojätti lähtee tosissaan haastamaan Applen iPadia julkistamalla kaksi tablettitietokonetta. Malleista järeämpi pystyy pyörittämään tulevan Windows 8:n täyttä versiota, eli kaikkia ohjelmia, joita pc:llä voi käyttää, ts. mm. Photoshopia (cs) ja Elementsiä.

Tämä Surface for Windows 8 Pro -kone painaa 903 grammaa ja on 13,5 mm paksu. Vertailun vuoksi - Applen iPad painaa 652 grammaa ja on 9,4 mm paksu. Toisaalta Microsoftin huippumallissa on usb 3 -portti ja microSD-kortinlukulaite. Näytön koko on 10,6 tuumaa, ja varustukseen kuuluu jalusta. Surface for Windows 8 Pron prosessori on Intelin valmistama.

Pienempi Surface for Windows RT toimii kosketusnäytöille tarkoitetulla Windows 8:n versiolla. Koneen paino on 676 grammaa ja paksuus 9,3 mm, eli mitat ovat lähes samat kuin iPadissa. Prosessori on ARM-tyyppiä, kuten iPadin ja Android-tablettienkin vastaavat. Tämä kone ei suoriudu samojen ohjelmien pyörittämisestä kuin pc:t yleensä, mutta siitä löytyy usb 2 -portti ja kortinlukulaite.

Uutuustablettikoneiden mukana tulevat myös kolmen millimetrin paksuinen Touch Cover -näytönsuojus sekä kosketusnäppäimistö, ja tulossa on myös tavallinen, puolen senttimetrin paksuinen nk. Type Cover, jossa on tavanomainen näppäimistö.

Koneiden hintoja ei vielä ole julkistettu, mutta Surface for Windows RT tullee myyntiin, kun Windows 8 -käyttöjärjestelmä valmistuu eli ilmeisesti tämän kesän aikana. Surface for Windows 8 Pro tulee myyntiin kolmen kuukauden kuluttua tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!