Taulutietokone aktiivikuvaajalle

Taulutietokonetta voidaan hyödyntää valokuvauksessa monella tavalla. Sen avulla voidaan esimerkiksi katsella kuvia, kauko-ohjata kameraa, tehdä varmuuskopioita ja käsitellä kuvia. Taulutietokone on monelle sama kuin Applen Ipad, mutta tässä testissä apple saa haastajakseen yhdeksän kovaa kilpailijaa.

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Taulutietokone on pieni, kevyt ja yllättävän tehokas työkalu niin kotioloissa kuin matkoillakin. Sillä voi selata nettiä, hoitaa sähköpostiviestintää, katsella videoita, lukea sähkökirjoja, pelata ja, mikä on valokuvaajan kannalta mielenkiintoista, katsella ja säätää valokuvia.

Langattoman wi-fi-verkkoliitännän kautta kuvat voi siirtää kamerasta taulutietokoneeseen vaikka heti kuvaustilanteessa. Näin pääsee heti katselemaan kuvasaalista, ja kuvien laadun arviointikin on luotettavampaa, kun niitä katsotaan taulutietokoneen isosta näytöstä eikä kameran pienestä näytöstä. Kaiken lisäksi taulutietokoneella voi myös kauko-ohjata kameraa.

Lomamatkalla taulutietokonetta voi käyttää kuvien varmuuskopiointiin. Kuvat voi siirtää muistikortilta taulutietokoneeseen, jossa päivän kuvasaalista voi karsia ja järjestellä. Jos kuvat on tarkoitus ladata mahdollisimman pian Facebookiin tai muuhun vastaavaan palveluun, ne on hyvä säätää esittelykuntoon. Etenkin Android- ja iOS-käyttöjärjestelmään on saatavana runsaasti hyviä kuvankäsittelysovelluksia, niiden joukossa myös Adobe Photoshop Touch ja Express. Windows 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuihin laitteisiin tämän alan tarjonta on vähäisempää, mutta niihin voi kuitenkin asentaa Elementsin ja Photoshopin täysversiot. Tämän jälkeen on syytä todeta, että varsinainen kuvankäsittely on edelleen syytä hoitaa niin sanotulla oikealla tietokoneella, jossa on hyvä näyttö. Taulutietokoneen halvat sovellukset sopivat lähinnä kuvien pikasäätöön tien päällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!