Uuden iPadin näyttötarkkuus omaa luokkaansa

Applen tänä aamuna julkistama taulutietokone näyttää valokuvien yksityiskohdat tarkemmin kuin tavallinen tietokonenäyttö.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Apple on tehnyt valokuvaajille erinomaisen apuvälineen, joka soveltuu valokuvien näyttämiseen ja yksityiskohtaiseen tarkastelemiseen. Uuden iPadin näyttö on tuplannut resoluutionsa edeltäjän 1024 x 768 pikselistä peräti 2048 x 1536 pikseliin, joten erottelukykynsä puolesta se pesee kaikki muut tietokonenäytöt ja teräväpiirtonäytöt.

Näyttö on kooltaan edelleen 9,7-tuumainen, ja nopean toiminnan varmistamiseksi kolmannen sulupolven iPadiin on asennettu entistä nopeampi A5X-prosessori ja tehokkaampi näytönohjain. Kameraa on paranneltu huomattavasti: megapikselimäärä on hypännyt 0,7:stä tasan viiteen, ja optiikka on sama kuin iPhone 4S:ssä, eli valovoima on peräti F2,4. Kamera kuvaa myös täyttä teräväpiirto- eli Full HD -videota.

Uutuus tukee myös huippunopeaa 4G-mobiiliverkkotekniikkaa, joten tällä laitteella on helppoa käyttää nopeaa verkkoyhteyttä siellä, missä 4G toimii, mutta tämä ominaisuus on vain kalliimmissa versioissa. Lisäksi iPadiin on saatavana Applen kuvankäsittelyohjelma iPhoto sovelluksena. Sen saa myöskin iPhoneen, mutta uudessa iPadissa se pääsee eri tavalla oikeuksiinsa näytön huipputarkan erottelukyvyn ansiosta.

Lisätietoa löytyy täältä. Hinta on sama kuin edellisenkin version, joka vaihtelee 399 euron (16 Gt, 3G-verkkoyhteys) ja noin 800 euroon (64 GT, 4G) välillä. Suomessa tuote tulee myyntiin 23. tätä kuuta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!