hp
© shutterstock

HP dv7-6080eo

HP:n nopea dv7-malli sijoittuu hinnaltaan testin halvempaan puoliskoon. Paperilla tässä tyylikkäässä tietokoneessa on kaikki tarpeellinen.

maanantai 19. joulukuuta 2011
#HP

Lisäksi siinä on HP:n erikoisuus, hyvin toimiva sormenjälkitunnistin. Sen ansiosta tietokoneen voivat käynnistää vain ne henkilöt, joiden sormenjäljen kone tunnistaa. Maininnan arvoista on sekin, että kiintolevyn koko on yksi teratavu eli 1000 gigatavua. Se on paljon, mutta ei liikaa, jos kuvaa raakakuvia ja Full HD -tarkkuuden videota. Akun kesto ei ole kovin hyvä, mutta kone sammuttaa itsensä jo siinä vaiheessa, kun akussa on virtaa jäljellä vielä kahdeksan prosenttia, joten kätevillä nörteillä on mahdollisuus puristaa akusta hieman lisää käyttöaikaa. Ohjauslevy on hyvä, mutta sen painikkeet liian jäykät. Näppäimistö on miellyttävä. F12-toimintonäppäimessä on kaksi toimintoa, toisaalta F12 ja toisaalta sillä kytketään verkko päälle ja pois. Ratkaisu on epäkäytännöllinen ja siihen oli vaikea tottua. Myös siihen on vaikea tottua, että jos aikoo nähdä kuvan oikein, näyttöä pitää katsoa juuri oikeasta kulmasta. Katselukulma on niin kapea, että jos katse tulee 15 asteen kulmasta, kuvanlaatu huononee havaittavasti. Näytön tarkkuus on vaatimaton 1600 x 900 pikseliä. HP:n oman ohjelmiston valintaikkunat olivat häiritseviä.

Arvosana: 84%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2011

Lue lisää

Yhteenveto:

Miellyttävä ja hyvin varusteltu tietokone, jonka heikkouksia ovat näytön yksityiskohtien tarkkuus ja katselukulman kapeus. Akun kesto on tämän testin huonoin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!