iMac ohentui ja kuvanlaatu parantui

Apple on uudistanut suurinäyttöistä pöytäkonettaan. Näytön heijastavuutta on vähennetty, ja mukana on valokuvaajia kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

torstai 25. lokakuuta 2012

Peräti 27 tuuman näytön omaava iMac toistaa värit ja kontrastin hyvin, mutta haittapuolena on näytön lasinen pinta, joka heijastaa valoa joidenkin mielestä jopa häiritsevästi. Apple on tehnyt asiaan korjauksen uusimmassa iMac-versiossaan.

Uusi näyttö poikkeaa edeltäjästään kahdella tavalla: ruudulla näkyvän kuvan pikselit ovat nyt lähempänä näytön pintaa, joka on lisäksi erikoiskäsitelty. Valmistajan mukaan heijastukset ovat vähentyneet 75 prosenttia näiden muutosten ansiosta. Uutta on myös se, että näytön kaikki värit on erikseen kalibroitu tehtaassa, joten värintoisto on entistä tarkempi.

Uusi iMac on entistäkin ohuempi ja ulkonäöltään elegantimpi. Myös koneen prosessoreita on uudistettu, ja ram-muistia voi nyt nostaa 32 gigatavuun asti. Uudistunut iMac tulee kauppoihin joulukuussa, ja sen lähtöhinta on 1 949 euroa. Lisätietoa on täällä.

Apple on myös tehnyt pikkusiskon iPad-taulutietokoneelle, ja sen nimi on iPad mini. Näytön koko on 7,9 tuumaa ja laitteen paksuus 7,2 mm eli lähes neljännes vähemmän kuin isosiskon vastaava strateginen mitta, ja painokin on pudonnut yli puoleen. iPad minin suositushinta on 339 euroa, ja lisää tuotteesta voi lukea täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!