Paina kaasu pohjaan

Tietokoneen on oltava nopea, kun käsitellään suuria tiedostoja. Näytämme nyt, miten Nopeutat Tietokonetta, ohjelmia ja Windowsia ihan ilmaiseksi.

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tavallisesti kehoitetaan ostamaan lisää muistia ja SSD-kiintolevy, kun on tarvis nopeuttaa Photoshopia, mutta nopeuttamisen ei tarvitse välttämättä maksaa latin latia. Käyttöjärjestelmää ja ohjelmia varten on nimittäin olemassa paljonkin niksejä ja säätöjä, jolla niihin saadaan uutta potkua – ja ilmaiseksi.

Jos käytössä on uudempi kahdeksan gigatavun muistilla varustettu tietokone ja 64-bittinen käyttöjärjestelmä, se kannattaa hyödyntää. Photoshop asennetaan nimittäin automaattisesti sekä 32-bittisenä että 64-bittisenä versiona. Silloin kannattaa käyttää 64-bittistä. Se hyödyntää kaiken muistin ja on paljon nopeampi. Sama pätee Lightroomiin, mutta Elementsiä ei ole vielä päivitetty suurempaan bittisyvyyteen.

Tietokone jakaa voimansa tavallisesti tasapuolisesti kaikille avoinna oleville ohjelmille. Tasapuolisuudesta ei kuitenkaan ole mitään iloa, jos koneella aiotaan toden teolla tehdä raskasta kuvankäsittelyä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!