Piirtopöytä ja taulutietokone yhdistyivät

Japanilainen Wacom tunnetaan digitaalisista piirtopöydistä. Nyt firma on julkistanut taulutietokoneen, jolla voi käyttää mm. Photoshopia.

tiistai 20. elokuuta 2013

Jos hiirellä liikuteltavaa merkitsintä haluaa hallita kuvankäsittelyssä tarkasti, kannattaa hankkia digitaalinen piirtopöytä, englanninkieliseltä nimitykseltään digitizer. Sen avulla kuvankäsittelyohjelman merkintätyökaluilla voi tehdä erittäin tarkkarajaisia valintoja. Wacomin piirtopöydillä on hyvä maine, ja nyt tuotevalikoimaan on tullut myös taulutietokone.

Uusi Cintiq Companion Hybrid toimii kuin perinteinen piirtopöytä näyttöineen, kun se kytketään tietokoneeseen - sillä voi käyttää esimerkiksi Photoshopia normaalisti. Kun Cintiq Companion Hybrid kytketään irti erillisestä tietokoneesta, siitä tulee oma, erillinen Android-taulutietokone, jossa on Nvidia Tegra 4 -prosessori ja 16 tai 32 gigatavun keskusmuisti.

Wacomin toinen, samaan aikaan julkaistu taulutietokone on nimeltään Cintiq Companion. Sen käyttöjärjestelmä on Windows 8, joten siihen voi asentaa Photoshopin. Prosessori on Intel Core i7, ja sitä tullaan myymään sekä 256:n että 512:n gigatavun SSD-kiintolevyllä varustettuna.

Molemmissa koneissa on 13,3 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Pakettiin kuuluu kotelo ja digitaalikynä, joka rekisteröi 2048 eri painamisvoimakkuutta. Molempiin on saatavana erillinen näppäimistö. Laitteet tulevat kauppoihin syyskuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!