Sony Vaio PCG-81312M

Sony tietokone on testin tyylikkäin ja sen lisäksi vielä melko nopea. Hyvä ensivaikutelma muuttui nopeasti, kun kokeiltiin kuvankäsittelyä.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Sonyn näyttö on pienempi kuin muissa testin tietokoneissa, sillä 16 tuuman näytön leveys on 36,4 cm, kun 17,6 tuuman näytön leveys on 38,2 cm. Näyttö ei myöskään ole kovin kirkas. Kirkkautta voi tosin säätää, mutta kun kirkkaussäätö menee hiukan normaaliasennon yli, huippuvaloista tulee sävyttömiä. Pahinta on se, että näytössä on selvä kellertävä värivirhe, jota ei voi säätää pois. Se sopii nettikuvien ihonväriin ja videoihin, mutta jos aikoo käsitellä omia kuviaan, erillinen näyttö on välttämätön. Myös erillinen hiiri on tarpeellinen, koska sisäisen hiiren painikkeet ovat liian jäykät. Näppäimistö on hyvä ja sen taustavalo hyödyllinen huonosti valaistussa ympäristössä. Vaion myönteisiin ominaisuuksiin kuuluu myös tallentava Blu-ray-asema, joten Vaiolla voi tehdä Full HD -videot täysin valmiiksi yhdellä istumalla. Koneen vahvuuksiin kuuluu myös sen akku, jonka kesto on testin paras. Pienen näytön etuna on se, että Vaio on muutaman sentin pienempi ja keskimäärin puoli kiloa kevyempi kuin muut testin tietokoneet. Virtalähde muistuttaa kooltaan ja painoltaan lähestulkoon tiiliskiveä.

Arvosana: 80%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2011

Lue lisää

Yhteenveto:

Tyylikäs Vaio on hyvä valinta monenlaisiin käyttötarkoituksiin, mutta kuvankäsittelyyn sitä ei voi suositella, koska sen näytössä on voimakas kellertävä värivirhe.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!