Thunderbolt nyt myös Windowsiin

Huippunopea tiedonsiirto on tästä lähtien myös niiden ulottuvilla, jotka eivät halua ostaa kallista Mac-tietokonetta. Intel on sanut valmiiksi lisälaitteistonsa, jonka avulla Thunderbolt-tiedonsiirtoteknologiaa voi soveltaa pc-tietokoneisiin.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Windows-tietokoneiden käyttäjät ovat jo kohta vuoden ajan ihmetelleet, kuinka nopeasti Mac-käyttäjät ovat voineet siirtää kuviaan ja videoleikkeitään salamannopealla Thunderbolt-tekniikalla. Sen ovat kehitelleet Apple ja Intel yhdessä, mutta vasta nyt Intel mahdollistaa Thunderbolt-tiedonsiirron Windows-pc-koneilla.

Amerikkalaisen prosessorivalmistajan julkistama Cactus Ridge-niminen laitteisto mahdollistaa Thunderboltin soveltamisen muutamissa pc-koneissa, sekä kannettavissa että pöytämalleissa. Ensimmäinen tällainen on Acerin kannettava Aspire S5, ja myös Lenovolta sekä Asukselta on tulossa Thunderbolt-yhteensopivia konemalleja. Markkinoinlle on tullut myös pöytäkoneisiin tarkoitettuja Thunderbolt-emolevyjä, joten on vain ajan kysymys, kun tämä teknologia yleistyy laajemmin.

Thunderbolt pystyy siirtämään huimat kymmenen gigatavua sekunnissa, joka on usb 3.0:aan verrattuna kaksinkertainen nopeus. Mutta koska käytössä on kaksi tiedonsiirtokanavaa ja dataa voidaan siirtää molempiin suuntiin samanaaikaisesti, päästään Thunderboltilla 40 gigatavuun sekunnissa. Lisäksi tämä teknologia mahdollistaa myös lisänäyttöjen kytkemisen. Uusista Thunderbolt-yhteensopivista laitteista saa yleissilmäyksen täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!