new MacBook Pro

Uusi MacBook Pro on omaa luokkaansa näyttötarkkudessa

Matkusteleva kuvaaja pääsee pian nauttimaan entistä tarkemmasta kuvaterävyydestä kannettavan näytöllä. Applen uutuudessa on tarjolla valokuvaajaa houkuttelevia ominaisuuksia – yhtä asiaa kuitenkaan unohtamatta.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Moni valokuvaaja vannoo MacBook Pron nimiin, kun puhutaan kuvankäsittelystä tien päällä, eikä Applen uusin kannettava tee poikkeusta tässä. Ensinnäkin 15,4 tuuman näyttö on saanut huikeasti lisää erottelukykyä - peräti 2880 x 1800 pikseliä, mikä tarkoittaa sitä, ettei silmä enää voi erottaa yksittäisiä pikseleitä. Apple käyttää tästä nimeä Retina, joka on tuttu jo iPhonesta ja iPadista.

Mutta tästäkin on menty eteenpäin. Näytön kontrasti on parantunut ja heijastuksia on saatu vähennettyä. Nopeutta on myös tullut reilusti lisää, mikä on kahden tekijän ansiota. Ensinnäkin huippunopeat SSD-levyt kuuluvat nyt MacBook Pron vakiovarustukseen, ja toiseksi koneen sisällä jylläävät neliytimiset Intel Core i7-prosessorit. Kannettavaa voi siis tässä tapauksessa pitää yhtä nopeana kuin korkealaatuista pöytäkonettakin.

Liitin- ja kytkentämahdollisuudet ovat myös monet. Niistä yksi on tietenkin salamannopea Thunderbolt, ja Apple on saanut asennettua uutukaiseensa kauan odotetun usb 3.0 -portin. Eikä uusi MacBook Pro ole raskaskaan, sillä tämä 1,8 senttimetrin ohuinen kone painaa ainoastaan kaksi kiloa.

Kaikki siis hyvin tähän asti – kunnes ruvetaan puhumaan hinnasta. Uusi malli, jossa on on tuo 15 tuuman Retina-näyttö, maksaa noin pitkästi kolmatta tuhatta euroa. 400 euroa voi säästää, mikäli valitsee tavallisen näytön - toisaalta hintaa saa kertymään vaikka kolmeen tonniin asti, jos hankkii lisää keskusmuistia ja vielä nopeamman prosessorin ja näytönohjaimen. Lisätietoa uudesta MacBook Prosta on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!