tulostustarkkuus, dpi

Kuinka suuria vedoksia voin tehdä?

Digikuvan lukija kysyi meiltä, kuinka suuria tulosteita hän voi tehdä ja mitkä kamerat pystyvät ottamaan riittävän tarkkoja kuvia talon koko julkisivua varten. Lue vastauksemme.

torstai 12. heinäkuuta 2018

Kysymys

Kamerani tarkkuus on 24 megapikseliä, minkä pitäisi mielestäni riittää A3-tulosteisiin. Joskus näkee kuitenkin jopa rakennuksen julkisivun kokoisia tulosteita. Minkälaisilla kameroilla voidaan ottaa noin valtavan kokoisia kuvia?

Vastaus

Useimmilla kameroilla saadaan julkisivuunkin riittävä kuvanlaatu. Kuvan yksityiskohtien toisto ilmaistaan dpi-tulostustarkkuutena, joka tarkoittaa pistettä tuumalla.

Mitä lähempää kuvaa katsotaan, sitä enemmän yksityiskohtia silmä havaitsee, ja sitä suurempi dpi-tarkkuus tarvitaan. 20 metrin etäisyydellä tulosteesta, joka peittää esimerkiksi julkisivun, ei kuitenkaan näy niin paljon yksityiskohtia..

> Lue lisää tulostimista

Riittävä resoluutio

Peukalosääntö on, että katseluetäisyyden on oltava ainakin puolitoista kertaa kuvan halkaisija, joten kun A2:n halkaisija on 72,7 cm, on etäisyys 109,1 cm.

Lue myös: Näin monta pikseliä vaaditaan hyvään A4-tulosteeseen

Löydä vastaus Kirjelaatikosta

Tulostuskoko-vastaus on Digikuva 11/2018:n Kirjelaatikko-palstalta. Siinä kerrotaan myös kuinka Lightroomin profiilit toimivat, mitä eroa on kuva- ja värikohinalla sekä kuinka kuviin saa kauniin taustapehmennyksen.

Voit kysyä meiltä kuvaamisesta osoitteella [email protected]

HUOM: Vastaamme kysymyksiin vain lehdessä, emme voi vastata sähköposteihin.

Digikuva-lehden tilauksen mukana saat kätevän kameralaukun, johon mahtuu reilusti kuvaustarvikkeita.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. 

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!