Naisen tulostin

A4-muodossa tulostaminen ei vaadi niin suurta resoluutiota kuin luulisi.

© Shutterstock

Näin monta pikseliä A4-tuloste vaatii

Pikselikilpailu on ollut kovassa vauhdissa jo vuosia, ja on vaikuttavaa, että nykyään voi ostaa kohtuuhintaisia järjestelmäkameroita, joissa on yli 50 megapikseliä. Jos kuitenkin tulostat suosittuun A4-kokoon, voit tyytyä paljon vähempään.

tiistai 11. tammikuuta 2022 teksti C. Trant

Jos aiot tulostaa kuvan, on tärkeää, että sen resoluutio on oikea, jotta kuva ei pikselöidy.

Hyvässä A4-tulosteessa 21,0 x 29,7 cm pitäisi olla vähintään 2 480 x 3 508 pikseliä, mikä vastaa noin 300 dpi:n tulostustarkkuutta. 

Jos kerrot nämä kaksi lukua keskenään, saat 8,7 megapikseliä, josta lähes kaikki kamerat ja älypuhelimet nykyään selviytyvät.

Monet tekijät ovat tärkeitä

On kuitenkin muita tekijöitä, jotka vaikuttavat laatuun. 

Vaikka resoluutio olisikin kunnossa, kuvan laatu voi riippua kameran kyvystä toistaa värejä. 

Jos kamerassa on korkea resoluutio ja kuvakenno, dynaaminen alue on tyypillisesti erittäin suuri, mikä vaikuttaa siihen, kuinka monta värisävyä on mahdollista toistaa. 

Esimerkiksi matkapuhelin on huonompi kuin kinokoon kamera 

Kameran kyky vähentää kohinaa suurella ISO-arvolla on myös tärkeä. Jos kamera on tämän suhteen rajoitettu, saat tulosteita, joissa yksityiskohdat häviävät merkittävästi. 

Myös optiikan laadulla on suuri merkitys terävyyden ja yksityiskohtien toiston kannalta. Kallis lasi varmistaa yleensä parhaan kuvanlaadun.

Varusteopas sisältää satoja arvioita valokuvausvälineistä. Täältä löydät helposti ne kamerat ja älypuhelimet, jotka selviytyvät megapikseleistä, jotta saat varmasti hyviä tulosteita. 

kannettava

Kun kalibroit näytön, anna sille aikaa saada värit paikoilleen – mielellään puoli tuntia. Vältä keinovalon käyttöä suoraan näytölle. Lue täältä miten näyttö kalibroidaan.

© Shutterstock

Aseta tulostin oikein

Tulostettaessa on tärkeää asettaa tulostimen ohjain tulostamaan parhaalla valokuvalaadulla.

Valitse parasta laatua oleva alkuperäinen valokuvapaperi ja alkuperäinen muste.

Muista myös, että parhaatkin kuvat kaipaavat hieman lisää terävöittämistä kuvanmuokkauksessa. Näin yksityiskohdat erottuvat selkeämmin.

Tulostin

Tulostettaessa on tärkeää, että napsautat hiirelläsi parasta laatua olevia kenttiä. Valitse paras laatu, mutta valmistaudu siihen, että se kestää hieman normaalia pidempään.

© Shutterstock

Kolme hyvää tulostinta takaavat korkealaatuiset tulosteet

Arvioimme toimituksessa vuosittain monia tulostimia. Olemme koonneet tähän kolme hyvää tulostinmallia, jotka varmistavat korkealaatuiset tulosteet.

Canon PIXMA TS8350

Canonin uudessa huippuluokan monitulostimessa on hyvä 4,3 tuuman kosketusnäyttö. Tulostin käyttää peräti kuutta mustekasettia.

Näytön resoluutio on 4 800 x 1 200 dpi, ja tulostuslaatu on erinomainen kirkkailla ja luonnollisilla väreillä. Musta näyttää myös puhtaalta mustalta ilman värivirheitä, ja ihonsävyt ovat luonnollisia.

Yksityiskohtien toisto ja kontrasti ovat kautta linjan hyviä. 

Hinta: 199 €.

Lue koko arvostelu täältä ja katso, minkä arvosanan tulostin saa.

Epson Expression Premium XP-6100

Alkuperäisillä musteilla ja Epsonin omalla Ultra Glossy -valokuvapaperilla tämä kompakti monitoimitulostin XP-6100 tuottaa upeita tulosteita. Värit ovat puhtaita ja täyteläisiä ilman yksityiskohtia menettäviä ylilyöntejä.

Hinta: 169 €. 

Lue koko arvostelu täältä ja katso, minkä arvosanan ttulostin saa.

Canon PIXMA TS705

Canonin PIXMA TS705 todistaa, että hyvän A4-valokuvatulostimen ei tarvitse viedä paljon tilaa pöydällä tai maksaa omaisuuksia. Canonin pienin tulostin, jossa on viisi väripatruunaa, on kooltaan 37,2 x 36,5 x 15,8 cm.

Yksityiskohtien toisto on hyvä, ja värit ovat yleisesti ottaen erittäin hyviä lukuisine sävyineen. Ihonsävyt ovat kuitenkin hieman lämpimiä, ja mustavalkoiset tulosteet näyttävät hieman kellertäviltä huolimatta erityisesti valokuvaukseen tarkoitetusta mustasta pigmenttimusteesta.

Hinta: 75 €.

Lue koko arvostelu täältä ja katso, minkä arvosanan tulostin saa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!