nainen tietokone varmuuskopiointi

Paras tapa varmuuskopioida valokuvat on ladata ne pilvipalveluun, josta ne löytyvät nopeasti.

© Shutterstock

3 parasta ilmaisohjelmaa kuvien varmuuskopiointiin

Vaikka valokuvien varmuuskopiointi on helppoa, monet eivät tee sitä, ja jokin päivä se on liian myöhäistä. Me opastamme varmuuskopiointiohjelman valinnassa.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020 teksti Christian Trant

Vaikka valokuvien varmuuskopiointi on helppoa, monet eivät tee sitä, ja jokin päivä se on liian myöhäistä.

Tietokoneen muistissa olevat valokuvat ja muut tärkeät tiedostot kannattaa varmuuskopioida sekä ulkoiselle kiintolevylle että varmuuskopiointiohjelmaan, joka tallentaa ja lajittelee kuvat pilveen.

Nimenomaan pilvipalvelu on turvallinen vaihtoehto esimerkiksi siinä tapauksessa, että kodissa käy murtovaras tai syttyy tulipalo. 

1. Dropbox-pilvipalvelu

Dropbox tarjoaa viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa pilvessä. Tämä ei ole paljon valokuville, joten kannattaa ostaa esimerkiksi kaksi teratavua tilaa 10 eurolla kuukaudessa.

Dropbox perustuu kansiomalliin, eli tiedostot näkyvät tavallisina kansioina ja kansiorakenteina kuten tietokoneissa yleensäkin, ja tiedostoja ja tiedostoja voidaan helposti jakaa muiden kanssa. 

> Lue myös: Varmuuskopioi kuvasi turvallisesti

nainen tietokone varmuuskopiointi

Dropbox, Google Drive ja Microsoft OneDrive tarjoavat 2–15 gigatavua ilmaista tallennustilaa, mikä ei riitä suuren valokuvakokoelman tallentamiseen.

© Shutterstock

2. Varmuuskopiot Google Driveen

Dropboxin tapaan myös Google Drive on varmuuskopiopalvelu, joka lataa tiedostot pilveen. Google tarjoaa peräti 15 gigatavua ilmaista tilaa. Jos haluaa enemmän tilaa, se maksaa kaksi euroa (100 Gt), kolme euroa (200 Gt) tai kymmenen (2 Tt) euroa kuussa.

Monet työpaikat ja yritykset käyttävät Googlen palvelua, koska siihen kuuluvia Excel- ja Word-asiakirjoja voi muokata samanaikaisesti työtovereiden kanssa.

Täällä Googlen palvelu monin tavoin ihanteellinen ja mainio myös kuvien varmuuskopiointiin. Riesana on se, että tiedostot tallentuvat esim. saman kansion sisällä lähinnä mielivaltaiseen järjestykseen, mitä on hankala muuttaa.

> Lue myös: Kuvien varmuuskopiointi helposti

mies tietokone varmuuskopiointi

Yksi tapa varmuuskopiointiin on ulkoinen kiintolevy, jota säilytetään vaikkapa työpaikalla ja käytetään välillä kotona, jossa siihen lisätään uusia tiedostoja.

© Shutterstock

3. Keepit pitää kuvat tallessa

Yksi vaivaton ratkaisu varmuuskopiontiin on Keepit. Se tallentaa valokuvat ja videot pilveen, josta niitä voi käyttää helposti.

Keepit osaa ladata valokuvat automaattisesti, kun ne laitetaan tiettyyn kansioon tietokoneessa.

Digikuvan tilaajana saat 50 Gt säilytystilaa Keepit-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!