Kätevin siirto on langaton

Yhä useammassa laitteessa, myös useissa kameroissa, on langaton verkkoyhteys. Sen ansiosta kuvien siirtäminen kamerasta tietokoneeseen sujuu kätevästi. Näytämme, miten homma hoidetaan.

lauantai 6. lokakuuta 2012

Valokuvien langaton siirto yleistyy nopeasti. Langaton verkkotekniikka on vakiovarusteena monissa kuluttajalaitteissa, eikä sen käyttö edellytä tietoliikenneinsinöörin taitoja. Televisiot, matkapuhelimet ja monet muut laitteet hyödyntävät radioaaltoja tiedonsiirrossa. Langaton lähiverkkotekniikka alkaa olla yleinen myös tavallisissa kuluttajakameroissa. Jos langattoman verkon sovitinta ei ole kamerassa valmiina, se voi hankkia lisälaitteena. Esimerkiksi Eye-Fi-muistikorteissa on sisäinen antenni, jonka avulla kuvat voi siirtää langattomasti jopa 20 metrin matkan. Tällainen matka riittää useimmissa tapauksissa kuvien siirtoon tietokoneeseen.

Esittelemme tässä jutussa kolme langatonta tekniikkaa. Yksinkertaisin ratkaisu on kamera, jossa on wi-fi-sovitin. Muihin kameroihin verkkoyhteyden saa Eye-Fi-muistikortilla. Ammattikameroihin on saatavana langaton verkkosovitin. Seuraavilla sivuilla esitellään nämä kolme tekniikka ja kerrotaan kunkin hyvistä puolista. Jotta nämä ratkaisut toimisivat, kotona pitää olla käytettävissä langaton lähiverkko.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!