Siirrä kuvat langatta

Langaton muistikortti siirtää kuvan heti älylaitteeseen tai tietokoneeseen. Siten omat täysosumat on helppo jakaa netin kuvapalveluissa tai sosiaalisessa mediassa.

torstai 25. syyskuuta 2014

Nikon D2H oli ensimmäinen kamera, joka kykeni langattomaan tiedonsiirtoon. Vuosi oli 2003, ja silloin kameran pohjaan piti ruuvata kiinni langaton WT-1-lisälaite. Nykyisin langaton siirto onnistuu suoraan muistikortilta, ja kortin muodostama langaton verkko avaa aivan uusia mahdollisuuksia. Kätevää on vallankin se, että langaton verkko toimii kaikkialla, vaikka kuvaaja olisi metsässä kaukana tukiasemista. Muistikortti on itsessään tukiasema, ja se löytyy älylaitteen langattomien verkkojen luetteloa tarkastellessa. Sitten vain valitaan oikea verkko, niin yhteys kameraan on muodostettu käden käänteessä, ja kuvia voi katsella älykännykällä, tietokoneella tai taulutietokoneella.

Kuvat saa siirrettyä kamerasta älylaitteeseen joko sovelluksella tai verkkoselaimella. Joissakin korteissa on vielä lisätoimintoja, kuten mallissa Eyefi Pro X2, jonka ohjelmalla voi siirtää ja tallentaa suoraan raw-tiedostoja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!