Varmuuskopiointitila kutistuu ja kallistuu

Varmuuskopiointitila kutistuu ja kallistuu

Joissain pilvipalveluissa on pitemmän aikaa ollut saatavana rajoittamaton määrä varmuuskopiotilaa. Nyt tilanne on muuttumassa kuluttajan kannalta huonompaan suuntaan.

torstai 13. lokakuuta 2016

Kaikella on rajansa, myös pilvipalvelujen tilakapasiteetilla. Jos haluaa erityisen paljon säilytystilaa vaikkapa valokuville pilvipalveluista, on myös oltava valmis maksamaan siitä entistä enemmän. Sille on käymässä kuten Manhattanille aikanaan: pyrkijöitä on paljon, joten ennen pitkää siellä on ahdasta ja kallista.

Monet merkittävät pilvipalvelujen tarjoajat ovat kutistamassa tilaa ja nostamassa hintoja. Tämä tietenkin harmittaa niitä, joilla on paljon tärkeää varmuuskopioitavaa.

Microsoftilta nihkeä tera

Viime marraskuuhun asti Office 365:tä käyttävä Microsoftin asiakas sai rajattomasti tallennustilaa OneDrive-palvelusta. Monet hyödynsivätkin tarjousta ja varmuuskopioivat koko tietokoneensa sisällön sinne.

Mutta koska tämä söi käsittämättömän paljon palvelintilaa, on Microsoft hiljattain rajoittanut tallennustilan yhteen teratavuun, ja asiakkailla on vuosi aikaa siivota tämän ylittävä datamäärä pois pilvestä.

Toisin sanoen: jos sinulla on yli teratavu tavaraa OneDrivessa, siirrä ylimääräiset pois ennen kuin ne häviävät sanan mukaisesti taivaan tuuliin.

> Lue myös: Microsoft rikkoi lupauksensa

Myös Amazon nostaa hintoja

Amazon on yhtenä viimeisimmistä palveluntarjoajista liittynyt niiden jättien joukkoon, joiden hullut päivät ovat ohi. Aiemmin pystyi myös Amazonin Prime Photos -palveluun tallentamaan rajattomasti dataa.

Prime Photos maksoi 12 dollaria eli reilun kympin vuodessa, mutta palvelu lopetettiin silloisessa muodossaan ja sulautettiin Amazon Driveen, joka edelleen tarjoaa rajattomasti tilaa – mutta hinta on noussut 59 dollariin vuodelta.

> Lue myös: Näin toimivat Flickr ja 500px

Varmuuskopiointi pilveen kannattaa

Suosittelemme tärkeiden kuvien ja muiden tiedostojen varmuuskopiointia pilvipalveluun.

Pilvessä kuvat ja tiedostot ovat tallessa, vaikka tietokone menisi rikki tai varas veisi tai tuli tuhoaisi sekä tietokoneen että ulkoisen varmuuskopiointilevyn. Tämän lisäksi pilvi on kätevä ratkaisu sikälikin, että siellä tallessa olevia kuvia voi katsella myös mobiililaitteilla mistä vain.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!