101 vinkkiä hyviin kuviin

Kevään valo on palannut ja kuvauskausi vauhdissa. Nyt kannattaa ottaa tekniikka toden teolla haltuun. Kerromme tässä 101 parasta kuvausniksiä, joilla varmistat kuvien laadun tulevana kesänä.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Valokuvauksessa on pitkälti kysymys hyvän teknisen rutiinin omaksumisesta. Kuvaajan on siis ennen kaikkea tunnettava kameransa ja sen valikoihin kätkeytyvät mahdollisuudet.

On tärkeätä ymmärtää aukon ja terävyysalueen välinen yhteys, ja niinikään on oleellista esimerkiksi toimintakuvauksessa ymmärtää, kuinka nopea suljinaika tarvitaan jäädyttämään liike urheilukilpailussa. Kameran eri valonmittaustavat on tietysti tunnettava hyvin, jotta kuhunkin tilanteeseen voidaan valita parhaiten sopiva. Samalla tavoin on tärkeätä osata valita kuhunkin kohteeseen oikea tarkennustapa, joka riippuu paljolti siitä, onko tarpeen pystyä pitämään liikkuva kohde oikein tarkennettuna.

Kuvien parantamiseen on määrättömästi mahdollisuuksia, kun kameran toimintoja kuten valotuksen kuvaajaa, herkkyysasetusta, valkotasapainoa ja kuvanvakainta osataan käyttää oikealla tavalla hyväksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!