Keith Loutitin timelapse-video Singaporesta

Timelapse-video: kolme vuotta ja miljoona kuvaa Singaporesta

Valokuvaaja Keith Loutitille kertyi yhteensä 500 työpäivää, kun hän teki time-lapse videon Singaporesta. Lopputuloksena nähdään viisi minuuttia kaunista katseltavaa videolla, joka kertoo kaupungin kehittymisestä kolmen vuoden aikana.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Aina silloin tällöin me laitamme tänne nähtäväksi timelapse-videoita, jotka ovat mielestämme erityisen hienoja ja onnistuneita.

Tällä työllään australialaisvalokuvaaja Keith Loutit avartaa käsitystämme siitä, mitä määritelmä erinomainen timelapse-video voikaan tarkoittaa.

Valokuvaaja kertoo videonsa teknisestä toteutuksesta haastattelussa Bokeh-sivustolla ja sanoo muun muassa ottaneensa valtaosan kuvista Nikon D4 -kameralla, jonka hän valitsi mm. kestävän sulkimen takia.

Valintakriteeri oli kuvaajan mukaan tärkeä, koska monesti suljin voi mennä rikki kesken kuvauksen, mikä hankaloittaa työskentelyä ja lisää kustannuksia.

Lisäksi hän käytti vanhoja käsisäätöisiä, kiinteän polttovälin objektiiveja (AI ja AIS), joita hän on modifioinut tähän tarkoitukseen sopiviksi.

Katso myös nämä:

The Lion City II - Majulah from Keith Loutit on Vimeo.

Valtavia datamääriä

Videon materiaali on taltioitu useilla eri kuvauskerroilla 70 kuvauspaikassa, joissa kussakin on kuvattu vähintään sata otosta täydellä resoluutiolla joka kerta.

Yksittäisiä valokuvia kertyi lähes miljoona – noin kymmenen teratavun verran dataa – kolmen vuoden aikana. Kuvamateriaalin siirtäminen ei ollut ongelma, koska Singaporessa on nopeat internetyhteydet.

Lopputuloksena on silmiä hivelevä pikakatsaus suurkaupungin vilkkaaseen kasvuun ja kehitykseen.

Katso lisää Keith Loutitin videoita täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!