Värit ja valotus hallintaan

Värit ja valo ovat olennainen osa kuvien onnistumista. Loisteliaaseen lopputulokseen päästäkseen on hyvä tuntea tiettyjä perusteita. Meiltä saat neuvot, joiden avulla saat valon ja värit mieleisiksesi.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Täydelllinen otos voi syntyä valon ja varjon leikistä tai kuvattavan kohteen upeista värisävyistä. Meiltä saat neuvoja ja vinkkejä sekä valon että värien kuvaamisesta. Olemme koonneet tänne oppaita, joiden neuvoilla tallennat valon, varjon ja värit aidosti ja saat teräviä kuvia heikoissakin valaistusolosuhteissa.

Haarukoinnilla oikea valotus

Käytä tätä toimintoa, ellet voi täysin luottaa kameran valotusmittariin, taikka kun haluat laajasävykuvia. Sen avulla kamera ottaa monia eri valotuksia samasta kohteesta, ja jokin valotuksista osuu aina oikeaan.

Lue lisää

Kevyt ja pieni peilitele

Peilitele poikkeaa toimintaperiaatteeltaan tavanomaisista teleobjektiiveista. Lue, millä tavalla.

Lue lisää

Näin valotat tarkasti

Näyttöön ei voida luottaa, jos kuva on valotettava täsmälleen oikein. Sen sijaan kameran histogrammi ei valehtele koskaan, ja sen avulla valotus menee nappiin joka kerta.

Lue lisää

Raw-koulu osa 6: Valkotasapaino

Jos valkotasapaino ei satu kuvatessa kohdalleen, voivat värit vääristyä tavalla, joita ei jpg-kuvissa voida korjata ilman sivuvaikutuksia. Raakatiedostosta korjaaminen käy sen sijaan helposti.

Lue lisää

Raw-koulu: Värit

Voimakas keskipäivän aurinko latistaa muuten elävät värit, joten niiden kylläisyys jää heikoksi. Ne voidaan pelastaa raakatiedostosta, jossa niitä voidaan muokata enemmän kuin jpg:ssä.

Lue lisää

Kamerakoulu: Valotuksenkompensaatio

Tällä kertaa tutustumme tärkeään keinoon, jolla valotuksesta saadaan käden käänteessä juuri oikea. Valotusautomatiikkaan ei nimittäin aina ole luottamista.

Lue lisää

Kamerakoulu: Kuvatyylit

Toiminto Picture Style tai Picture Control määrää sen, kuinka kamera käsittelee kirkkautta, kontrastia ja värejä, kun kuva otetaan. Jos kuvataan jpg-kuvia, selvitään vähemmällä kuvankäsittelyllä.

Lue lisää

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!