Kuvaa kauniisti arkikohteita

Terävyysaluetta rajoittamalla ja salama- ja päivänvaloa sekoittamalla voit tehdä ammattimaisia valokuvia. Keskitymme tässä illalliseen, mutta menetelmää voi käyttää moniin arkisiin kohteisiin.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Lehdissä ja mainoksissa on usein koru- elektroniikka-, ruoka- tai muita tuotekuvia, joissa terävyysalue on niin pieni, että vain pieni osa kuvaa on terävä. Valokin on pehmeää, ja kaikki tämä antaa kuvalle erittäin hienostuneen sävyn. Luomme nyt saman vaikutelman, ja aiheenamme on illallinen. Kovin erikoista välineistöä ei tarvita, vaan muutamaa vanhaa hyvää keinoa soveltaen päästään jo hyvin pitkälle. Jalustaa käyttämällä voidaan herkkyys pitää hyvin alhaalla.

Silloin kohina on lähes olematonta, ja kun kuvataan kauempaa ja pidemmällä polttovälillä, saadaan kuvakulma puristettua kasaan ja myös terävyysalue pidettyä hyvin lyhyenä. Kun samalla käytetään suurta himmenninaukkoa, jää vain pieni osa ruokalautasesta terävyysalueen sisään. Sillä tulisi tietysti korostaa jotain tiettyä koristetta tai ainesosaa. Koska kamera on jalustalla, ei valotusajalla ei ole merkitystä, vaan se säädetään sen mukaan, että kuva valottuu oikein.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!