Superlähikuvia hyönteisistä – makro

8000 lähikuvaa yhdestä hyönteisestä

Levin Bissin kiinnostus hyönteisiin ja valokuvaukseen on saannut aikaan uskomattomia makrokuvia.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Brittiläinen mainoskuvaaja Levon Biss on vienyt makrovalokuvauksen kokonaan uudelle tasolle Microsculpture-projektinsa myötä.

Jokainen projektin valmiista valokuvista on koostettu noin 8000 yksittäisestä kuvasta. Ne on otettu 36 megapikselin kameralla ja kymmenkertaisesti suurentavalla mikroskooppiobjektiivilla, joka on ollut kiinnitettynä 200 mm:n objektiiviin.

Tällaisella suurennussuhteella tulee syvyysterävyysalueesta äärimmäisen niukka, minkä vuoksi lopulliseen kuvaan tarvitaan valtava määrä osakuvia – jokainen niistä täytyy tarkentaa aina aavistuksen verran kauemmas kuin edellinen.

Osat valaistaan eri tavoin

Levon Biss käyttää sähköistä jalustaa, jolla hän ohjelmoi kameransa tarkentamaan jokaisen kuvan aina 10 mikrometriä (0,01 mm) kauemmaksi kuin edellisen. Vertailun vuoksi: ihmisen hius on noin 75 mikrometrin paksuinen.

microsculpture ekstrem macro

Biss valokuvaa kunkin hyönteisen 30 osassa, ja jokainen osa valaistaan erikseen salamalla, jotta kaikki yksityiskohdat tulisivat esiin kuvissa.

Lopuksi kuvat yhdistetään Photoshopin avulla yhdeksi kuvaksi, jossa on valtavasti sekä syvyysterävyyttä että yksityiskohtaisuutta.

Jokaisen kuvan valmistaminen kuvaamisineen ja käsittelyineen alusta loppuun tällä tavalla vie noin kolme viikkoa.

Äärimmäistä tarkkuutta

Mene projektin kotisivuille ja zoomaa kuvia lähemmäs. Tämä on todella harvinaista herkkua!

Microsculpture-projektin kuvat ovat nähtävinä Oxford University Museum of Natural History -museossa 27.5–30.10.2016. Suurennokset ovat noin metrin korkuisia.

Videolla on nähtävänä koko prosessi hyönteisen valinnasta valmiiseen suurtulosteeseen ja sen myyntiin:

Microsculpture from Levon Biss on Vimeo.

Kuvien esittämiseen on pyydetty valokuvaajan lupa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!