Näin vaikuttaa Picture Style

Näin vaikuttaa Picture Style

Kamerassa on useita kuvatyylejä, joissa säädetään mm. värikylläisyyttä ja kirkkautta. Uudemmissa kameroissa voidaan säätää jpg-kuvia jo kuvauksen aikana.

torstai 16. helmikuuta 2017

Kuvatyylejä voidaan pitää eräänlaisena kameran omana raakamuunnoksena.

Canon ehti ensin ja kutsuu toimintoa nimellä Picture Styles, Nikonilla se on Picture Control, ja muilla merkeillä on vastaava toiminto.

Kamerassa on useita erilaisia kuvatyylejä, joissa säädetään mm. värikylläisyyttä ja kirkkautta. 

Kuvatyyli kohteen mukaan

Jos kuvataan sarja samantyyppisiä kuvia samantyyppisestä kohteesta, voidaan säätää kamera aiheen mukaan ja saada aikaan parempia jpg-kuvia suoraan kamerasta, ja usein niitä voidaan käyttää ilman enempää jälkikäsittelyä.

Automaattiasetuskin käy, mutta usein on parasta valita asetukset itse kuvauksen aikana – tällä tavalla saman sarjan kuvista tulee keskenään saman kaltaisia sävyiltään. Kaikissa uudemmissa kameroissa voidaan säätää jpg-kuvia jo kuvauksen aikana.

Muista, että kuvatyylit toimivat ainoastaan jpg-tiedostoja kuvattaessa. Raakatiedostoihin nämä asetukset eivät vaikuta vaan ainoastaan kameran näytöllä näkyvään kuvaan. 

Valitse sopiva kuvatyyli

Canonissa voidaan tehdä omia, räätälöityjä Picture Style -asetuksia ja ottaa lähtökohdaksi joku entinen, kuten Standard. Voit säätää terävyyttä, kontrastia, värikylläisyyttä ja -sävyä.

Nikonissa valitaan esim. Vakio-asetus valikosta Picture Control. Kuvatyyliä voi säätää valikon liukusäätimillä. Voit säätää esimerkiksi terävyyttä, kontrastia, värikylläisyyttä ja värisävyä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!