Omaan joulukorttiin värikkäät valot

Jos aikoo lähettää omatekoisia joulukortteja, nyt on aika ryhtyä toimeen. Tässä artikkelissa näytetään, miten otetaan kuva, josta saadaan korttiin jouluinen tausta.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Harrastajakuvaajat ovat innostuneet japanilaisesta bokeh-käsitteestä. Sana tarkoittaa epäterävyyttä ja valokuvauksessa tarkennusalueen ulkopuolisen alueen toistoa. Epäterävyyden luonne vaihtelee objektiivin mukaan. Eron huomaa helpoimmin kuvassa olevista kirkkaista pisteistä. Parhaissa objektiiveissa kirkkaiden alueiden rajat ovat pehmeät. Himmentimen rakenne vaikuttaa epäterävien alueiden toistoon. Mitä useampilehtinen himmennin on, sitä pyöreämpi on sen aukko ja sitä pehmeämmin epäterävät valopisteet toistuvat. Kuvan valopisteistä voi jopa laskea himmenninlehtien määrän.

Tässä projektissa kuvataan tarkennusalueen ulkopuolella olevia kirkkaita valopisteitä. Objektiivin polttoväli on 50 mm ja kuvausaukko F4. Kuvan epäterävistä valopisteistä tehdään sitten joulukorttiin värikäs tausta. Periaatteessa projektiin sopii objektiivi kuin objektiivi, mutta epäterävän alueen toisto on usein parempi valovoimaisissa objektiiveissa, joiden polttoväli on pitkähkö, koska silloin taustaan on mahdollista saada voimakkaampi sumennus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!