Opi suorakatselun tekniikka

Kameran suorakatselutoiminto on korvaamaton apuväline, kun pyritään parhaisiin mahdollisiin kuviin. Siitä voidaan tarkistaa valotus, valkotasapaino ja tarkennus jo ennen laukaisua. Toiminnossa on muitakin hienouksia.

tiistai 19. tammikuuta 2016

Suorakatselun etu verrattuna kameran optiseen etsimeen on ennen kaikkea se, että kuva näkyy siinä sellaisena, kuin mikä siitä tulee. Jokainen aukon, valotusajan tai herkkyyden muutos vaikuttaa valotukseen – ja se näkyy saman tien. Sama pätee myös, kun muutetaan valkotasapainoa tai lisätään värikylläisyyttä. Voit siis säätää sekä valotuksen että värit sellaisiksi kuin haluat, ennen kuin otat kuvan. Toinen suorakatselun etu on se, että se näyttää 100% kuvasta. Monet etsimet näyttävät vain 95 prosenttia. Näin saat kaiken haluamasi varmasti kuvaan. Ja lopulta suorakatselun avulla voidaan tarkentaa hyvin tarkasti zoomaamalla tarkennettava kohta suureksi ruudulla, jolta terävyys voidaan tarkistaa.

Tässä artikkelissa kerromme, miten suorakatselua käytetän eri tilanteissa. Näet myös, miten näyttöä käytetään apuna esim. muotokuva- tai maisemakuvissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!