Kaksoistornit tulessa
Romahdus

Ruotsalainen lehtikuvaaja Thomas Nilsson näki kaksoistornien romahduksen kameransa etsimen läpi.

© Thomas Nilsson

Ruotsalainen uutiskuvaaja on kuvannut kaikkea Trumpista kaksoistorneihin

Me haastattelimme Thomas Nilssonia, joka metsästää suuria uutisia kamerallaan Yhdysvalloissa – WTC:n tornien tuhosta Trumpin valintaan.

keskiviikko 9. toukokuuta 2018 teksti Louise Hagemann

Metrojuna kulki hitaasti, joten Nilsson poistui kyydistä ja otti taksin kohti World Trade Centeriä. Hän pääsi katusulkujen ohi lehdistökorttiaan näyttämällä ja juoksi sitten kohti kaksoistorneja.

"Tuntui omituiselta juosta paikalle, kun muut pakenivat toiseen suuntaan. Korkeiden rakennusten takaa ei edelleenkään nähnyt mitään. Saavuin Vesey Streetin pienelle kirkolle vajaan 500 metrin päähän kaksoistorneista ja näin niiden palavan. Tajusin vasta silloin tuhon laajuuden. Tuntui aivan siltä kuin olisin ollut keskellä elokuvan kohtausta", Nilsson muistelee.

Hän meni vielä vajaan korttelin verran lähemmäksi ja ryhtyi kuvaamaan.

Kadonneiden kuvia 11.9. 2001 tapahtuneen terrorihyökkäyksen jälkeen
Kadonneita

Syyskuun 11. päivän terrorihyökkäyksen jälkeen kaikkialla New Yorkissa oli esillä kadonneiden henkilöiden kuvia.

© Thomas Nilsson

"Paikalla ei ollut ketään muuta. Kadulla oli verta, ja siellä lojui myös leikkikaluja ja pari kenkää. Yritin arvioida, voisinko kuvata eri kulmasta tai pääsisinkö lähemmäksi. Naispoliisi pysäytti minut ja luultavasti pelasti henkeni, sillä pian kuului voimakasta ukkosen jylinää muistuttava ääni. Nostin vaistomaisesti kameran kameran silmilleni ja otin kolme kuvaa. Näin etsimen läpi, kuinka eteläisempi kaksoistorneista alkoi kaatua", Nilsson kertoo.

Hän pinkoi pakoon henkensä edestä ja pudotti kameralaukkunsa. Nilsson kiskoi lukittuja ovia, kunnes joku päästi hänet läheiseen rakennukseen.


Lue koko haastattelu Thomas Nilssonista, joka työskentelee Yhdysvalloissa ja on aina paikalla, kun jotain suurta tapahtuu – olipa aiheena Trump, terrori tai luonnonkatastrofi.

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta.

Samalla pääset lukemaan Digikuvan 9 uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!