Suurenmoisia siluetteja

Sota ja kriisiajat saivat Beno Saradzicin rakastumaan valokuvaukseen. Hän on vienyt kaupunkikuvauksen uudelle tasolle helikoptereilla, 350-metrisillä telineillä ja nykytekniikalla, muttei halua asua suurkaupungissa.

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pilvenpiirtäjä on minulle kuin muotoon jäädytettyä musiikkia, eräänlaista teräksen, betonin ja lasin runoutta. En näe vain rakennuksia ja katuja. Näen unelmia ja toiveita, ihmisten suuruutta ja jaloutta. Näen ihastuttavia, täyteläisiä ja taivaisiin yltäviä muotoja, jotka tanssivat valossa ja varjossa kuin musiikin nuotit. Kaupunki on jättimäinen ja päättymätön konsertti. Pilvenpiirtäjän katolla seistessä ja kuvaa sommitellessa koen johtavani jättimäistä orkesteria.

Näin sanoo menestynyt kaupunkikuvaaja Beno Saradzic, 47-vuotias slovenialainen, joka on asunut Dubaissa 25 vuotta. Hän työskenteli digitaalisena 3D-muotoilijana ennen kuin ryhtyi vuonna kuvaamaan kameralla. Hänet tunnetaan upeista kaupunkisilueteista. Lue miehestä, joka haistaa sumun, nukkuu vain joka toinen päivä, ja mitä tapahtui eräänä tammikuisena päivänä, kun hän sai elämänsä kuvan Abu Dhabissa. Hän antaa kuvausvinkkejä sekä kertoo viihtyvänsä maalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!