Hyödynnä värejä kuvissasi

Väreillä on suuri merkitys siinä, millaisen vaikutelman kuva tekee. Tässä saat muutamia vinkkejä siitä, miten värejä kannattaa kuvatessa yhdistellä.

torstai 14. tammikuuta 2016

Jotkut värit ovat vahvempia kuin toiset. Lämpimät värit, kuten punainen, oranssi keltainen, ovat hallitsevampia kuin kylmät värit, esim. vihreä, sininen ja violetti.

Lämmin väri herättää huomiota. Se pätee varsinkin punaiseen, joka voi jo pieninäkin määrinä hallita sommitelmaa, koska se suorastaan kirkuu itselleen huomiota. Kylmät värit ovat puolestaan pidättyvämpiä.

Näitä ominaisuuksia voidaan hyödyntää valokuvauksessa. Kun lämmin väri yhdistetään kylmään, hallitsee lämmin väri aina kuvaa, kun taas kylmä väri toimii tehokkaana taustana.

Kannattaa siis käyttää sinistä ja vihreää taustalla, ja punaiset, oranssit ja keltaiset sävyt esiintyvät kylmää taustaa vasten. Toisaalta voit säväyttää katsojaa, kun teetkin kuvan, jonka mielenkiintoisuus syntyy toimimalla juuri päin vastoin.

Värin voima riippuu myös sen takana olevasta väristä. Punainen näyttää vahvemmalta mustaa tai kylmää taustaa kuin valkoista tai lämminsävyistä taustaa vasten.

Tässä artikkelissa saat lisää vinkkejä värien käyttämisestä valokuvauksessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!