Kurkistamme uuteen vuoteen ja palaamme hetkeksi myös menneeseen.
© Shutterstock

Yksi vuoden 2022 trendeistä jäi ehkä huomaamatta, mutta sitä kannattaa kokeilla vuonna 2023

Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet todistaa valokuvauksen nopeaa kehitystä, ja se on tuonut mukanaan monia uusia innovaatioita. Esittelemme tässä artikkelissa niistä merkittävimpiä ja teemme myös katsauksen tulevaisuuteen.

sunnuntai 22. tammikuuta 2023 teksti C. Trant

2022: Yhä useammat haluavat ottaa 360 asteen kuvia

Mikä on nyt trendinä? 

Vuonna 2022 julkaistiin Precedence Researchin ennuste, jonka mukaan pienistä 360 asteen kameroista tulee tulevaisuudessa yhä suositumpia. Vuonna 2022 niiden markkina-arvo oli alle miljardi dollaria, mutta vuonna 2030 sen odotetaan nousevan noin neljään miljardiin dollariin. Ennusteiden mukaan yhä useammat ostavat tulevaisuudessa toimintakameroita, jotka pystyvät kuvaamaan oman akselinsa ympäri.

Tässä hyviä syitä kokeilla sitä:

360 asteen kameroilla kuvaaminen antaa mahdollisuuden jakaa kokonaiselämyksen, joka näyttää kohteen joka suunnasta. Kamerat kuvaavat nimittäin aivan kaikkea ympärillään olevaa, joten niillä voidaan kuvata ensin ja sommitella myöhemmin niin, että tuloksena on video tai kuva juuri halutusta kohteesta. Sellainen voi olla esimerkiksi kaupungin koko siluetti tai moottoripyörällä ajava kuvaaja ja hänen ympäristönsä. 

Lisäämme Varusteoppaaseen aina uusimpien 360 asteen kameroiden arviot.

Lumilautailija käyttää 360 asteen kameraa.

Lumilautailija käyttää 360 asteen kameraa koko lumimaiseman ja itsensä kuvaamiseen samassa kuvassa. Kuva on otettu selfiekepillä, mutta kamera poistaa kepin itse, joten se ei näy kuvissa tai videoissa.

© Shutterstock

Kaikki kamerat saa käyttöön vuonna 2023

Mikä on nyt trendinä?

Puhelimella voi nyt tallentaa videoita samanaikaisesti etu- ja takakameralla. Yhä useammat valokuvaajat käyttävät jo toimintoa esimerkiksi YouTubessa esitellessään parhaita kuviaan ja kertoessaan, kuinka ottivat ne. Toiminto on sekä Apple- että Android-puhelimissa.

Näistä syistä sitä kannattaa kokeilla

Toiminnon avulla voidaan esimerkiksi kuvata maisemaa ja esittää samalla, kuinka kuvaaja reagoi näkemäänsä. Voit kuvata myös videon kaverin golflyönnistä siten, että oma reaktiosi siihen näkyy samalla. Toimintoa käytettäessä voi olla sataprosenttisen varma siitä, että täsmälleen oikea kuvaushetki ei koskaan mene ohi kameran edessä tai sen takana.

keltaiseen neuleeseen pukeutunut nainen kuvaa erämaassa

Nykyään matkapuhelimia käytetään yhä useammin videoiden tekemiseen, ja niillä voidaan esimerkiksi näyttää muille valokuvaajille, missä on oltu kuvaamassa. 

© Shutterstock

Lue lisää vuoden trendeistä – sekä tulevista 

Digikuvan numerossa 2/2023 zoomataan vuoden 2022 suurimpiin valokuvaustrendeihin. Tutustumme muun muassa Instagram Reelsiin, tietokonepelien sisäiseen kuvaamiseen ja 0,5-selfiekuviin.

Lisäksi hieromme kristallipalloa ja ennakoimme vuotta 2023, sillä esittelemme vuoden suurimmiksi valokuvaustrendeiksi uskomamme ilmiöt.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!