Tulivuorenpurkaus.

Kun islantilainen Fagradalsfjall-tulivuori purkautui, Oliver Schwenn pakkasi heti kameran ja droonin matkaan.

© Oliver Schwenn

Uusi lehti: Droonin kanssa tulivuorella Islannissa

Digikuvan numerossa 1/2022 on juttu saksalaisesta droonikuvaajasta Oliver Schwennistä, joka matkusti Islantiin Fagradalsfjall-tulivuoren purkauduttua. Näet myös, miten kolme asiantuntijaa selviytyvät päätoimittajan lomakuvan kuvanmuokkauksesta. Katso, kuka saa parhaan lopputuloksen.

torstai 30. joulukuuta 2021 teksti Redaktionen

Saksalainen Oliver Schwenn rakastaa pohjoismaista luontoa, ja hän haluaa näyttää sen kauneutta muillekin. 

Kun islantilainen Fagradalsfjall-tulivuori purkautui, Oliver halusi heti paikalle.

"Kuulin tulivuorenpurkauksesta sen ensimmäisenä päivänä, 19. maaliskuuta 2021. Siinä yhdistyivät harrastamani valokuvaus ja maantiede, joten minun oli aivan pakko lähteä Islantiin", Oliver kertoo.

Digikuvan numerosta 1/2022 voit lukea Oliver Schwennin haastattelun ja nähdä hänen matkakuvansa, jotka ovat todella upeita.

Valokuvaajan siluetti Fagradalsfjallin edessä.

Siluettikuvat olivat yksi kuvausaihe, jota hän ei halunnut missään tapauksessa jättää väliin. Tässä hän on kuvannut ystävänsä Yannickin kuvaamassa keskittyneesti.

© Oliver Schwenn

Kuka saa parhaan tuloksen kuvankäsittelyssä? 

Oikeita tai vääriä säätöjä ei ole, kun kuvia säädetään Photoshopissa tai muissa ohjelmissa. 

Kyse on lähinnä halutun ilmeen luomisesta. Ei voida sanoa, että luonnollisen vaikutelman tavoittelu olisi välttämättä parempi vaihtoehto kuin väreiltään ja kontrastiltaan voimistetun dramaattisen tunnelman luominen.

Halusimme nähdä, miten erilaisia tuloksia kuvanmuokkauksella voidaan saada aikaan. Siksi annoimme Digikuvan numerossa 1/2022 vapaat kädet kolmelle kuvanmuokkauksen asiantuntijalle, jotka saivat käsiteltäväkseen päätoimittajan raakatiedoston. 

Kuva on päätoimittajan kesälomalta Norjasta ja otettu droonilla

Haasteellisen valon ja tumman etualan vuoksi asiantuntijat voivat vaikuttaa paljonkin lopulliseen ulkoasuun.

Katso asiantuntijoiden aikaansaannokset ja lue heidän vinkkinsä siitä, miten voit itse tehdä kuvistasi mielenkiintoisempia vain muutamalla napsautuksella. 

Norja

Tässä on päätoimittaja Klaus Nygaardin valokuva, jota kolmen asiantuntijan tuli muokata mahdollisimman taitavasti. Katso Digikuvan numerosta 1/2022, miten he onnistuivat.

© Digikuva

Näin kuvaat talven mahtavia heijastuksia

Päästä luovuutesi valloilleen kiehtovilla talvikuvilla. Digikuvan numerossa 1/2022 käsittelemme kolmea upeaa aihetyyppiä, joissa peilikuvat nostavat valokuvasi uusiin korkeuksiin. 

Opit kuvaamaan heijastuksia maisema-, arkkitehtuuri- ja muotokuvissa.

Heijastuksia voi olla vaikea havaita, mutta niitä on kaikkialla, ja talvisin jäätyneet järvet ja merenlahdet luovat aivan uusia mahdollisuuksia. 

Heijastuksia on joka paikassa, ja kun niitä oppii havaitsemaan, tavanomaiselta tuntuvat kuvauskohteet voivat saada aivan uusia ulottuvuuksia.

Parhaat vinkit sommitteluun, valokuvaustekniikkaan ja kuvankäsittelyyn.  

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!