World Press Photo

Eteläafrikkalainen valokuvaaja Brent Stirton on yksi kilpailun pääpalkintoon, World Press Photo of the Yeariin, oikeutetuista kuvaajista. 

© Brent Stirton, Getty Images

Tässä ovat kuvat, jotka voivat voittaa World Press Photo -palkintoja

Arvostettu World Press Photo on nyt julkistanut palkintoehdokkaat. Toisin kuin aikaisempina vuosina, pohjoismaisten kuvaajien edustus on melko olematonta.

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Osallistuminen maailman suurimpaan lehtikuvakilpailuun, World Press Photoon, on kasvanut joka vuosi. Tämä vuosi ei ollut poikkeus – nyt kilpailuun tuli kokonaista 78.801 kuvaa yhteensä 4738 valokuvaajalta 129 maasta. 

Tuhansista kuvista valitsi riippumaton tuomaristo 43 kuvaa kahdeksaan eri luokkaan, jotka ovat Contemporary Issues, Environment, General News, Long Term Project, Nature, Portraits, Sports ja Spot News. 

Naiset taistelevat Zimbabwen luonnonvaraisten eläinten puolesta

Yksi World Press Photo of the Year -pääpalkinnon tavoittelijoista on eteläafrikkalaisen kuvaajna Brent Stirtonin kuva 30-vuotiaasta Petronella Chigumburasta. Hän on Akashingan eli salametsästystä vastustavan naisryhmän jäsen Zimbabwessa.

World Press Photo

Australialainen valokuvaaja Chris McGrath on ehdolla kilpailun World Press Photo of the Year -pääpalkinnon saajaksi. 

© Chris McGrath, Getty Images

Toisen ehdokaskuvan on ottanut australialainen valokuvaaja Chris McGrath. Se on kuva miehestä, joka yrittää pidätellä lehdistöä 15. päivänä lokakuuta kadonneen, nyttemmin murhatun journalistin, Jamal Khashoggin tapauksessa. 

> Digikuvan kautta saat tyylikkään ja tilavan kuvauslaukun huippuedullisesti. Saat laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.

Vain yksi pohjoismainen kuvaaja ehdolle

Viime vuonna ehdolla kilpailussa oli neljä kuvaajaa Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista, on nyt vain yksi päässyt neulansilmän läpi. 

Hän on norjalainen John T. Pedersen, joka on ehdolla Sports-luokassa kuvallaan 30-vuotiaasta nyrkkeilijästä Morin Ajambosta, harjoittelemassa Katangassa, joka on suuri slummialue Ugandan Kampalassa.

World Press Photo

Morin Ajambo on seitsemän Ugandan maajoukkuenyrkkeilijän äiti. Hän elää Katangan slummissa yhdessä 20.000 muun ugandalaisen kanssa. 

© John T. Pedersen

On harvinaista, että tässä kilpailussa on ehdolla näin vähän pohjoismaisia kuvaajia. Lisäksi yhdellä on kuitenkin pohjoismaisia yhteyksiä. Hän on hollantilainen Pieter Ten Hoopen, joka toimii Tukholmassa ja joka on vuosien ajan kuvannut ja pitänyt näyttelyjä Ruotsissa. 

Hän pääsi projektillaan 'The Migrant Caravan' ehdolle luokassa World Press Photo Story of the Year. 

Projekti käsittelee suurta Hondurasista, Nicaraguasta, El Salvadorista ja Guatamalasta tulevaa maahanmuuttajakaravaania , joka vaelsi viime vuoden loka- ja marraskuussa kohti Yhdysvaltain rajaa. 

> Otitko hyvän kuvan? Osallistu kuvakilpailuumme täällä. 

World Press Photo

Keskiamerikkalaisia pakolaisisia, jotka saavat kyydin Yhdysvaltain rajalle kuorma-autolla. Kuva on otettu Meksikossa lähellä Tapanatepecia.

© Pieter Ten Hoopen


Tämänvuotisen kilpailun voittajat julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa Amsterdamissa 12-13. päivänä huhtikuuta.

Näet kaikki World Press Photo 2019:n kuvaehdokkaat täällä.

Tutustu myös World Press Photo 2018:n parhaisiin kuviin täällä.

Näet World Press Photo 2017:n parhaat kuvat täällä.

Vuoden World Press Photo 2016:n parhaat kuvat ovat täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!