Voittajakuva World Press Photo

Kokonaiskilpailun voittajakuvan otti Yasuyoshi Chiba.

© Yasuyoshi Chiba, Agence France-Presse

World Press Photo -kilpailun parhaat: mielenosoitus, maastopalo ja oranki

Tämänvuotisen World Press Photo -valokuvauskilpailun 45 parasta kuvaa ja kuvasarjaa on palkittu ja julkistettu. Kuvissa nähdään tuhoisia, koskettavia ja ihmeellisiä hetkiä, ja mukana on Digikuvassa haastateltavana ollut valokuvaaja.

perjantai 17. huhtikuuta 2020 teksti S. Winter

Kuva liikuttuneesta nuoresta miehestä, joka lukee vallankumouksellista runoa matkapuhelimien valossa, on valittu vuoden parhaaksi lehtikuvaksi.

Kuva on otettu Sudanin pääkaupungissa Khartumissa, ja kuvan ottaneen japanilaisen Yasuyoshi Chiban mukaan se oli ainoa rauhanomainen mielenosoitus, jonka hän näki vieraillessaan Sudanissa.

Me Digikuvassa ihastuimme erityisesti matkapuhelimien dramaattiseen, takaviistosta suuntautuvaan valoon nuoren miehen ilmeikkäillä kasvoilla.

World Press Photon kilpasarjoja olivat mm. luonto, ihmiset, uutiset, urheilu ja ympäristö, ja palkittuissa kuvissa on esimerkiksi jääkarhuja, orankeja, maastopaloja sekä jalaton tanssija. 

Lue myös: Tässä ovat tämän hetken parhaat kamerat

maastopalo auto Australia

Australian mittavat maastopalot olivat laajasti esillä uutisissa viime vuoden loppupuolella. Tässä on auto, joka on tuhoutunut tulipalojen aiheuttamassa äärimmäisessä kuumuudessa.

© Matthew Abbott, Panos Pictures, for The New York Times

Palkittujen valokuvaajien joukossa on myös Digikuvasta tuttu belgialaiskuvaaja Alain Schroeder.

Viime lokakuussa julkaisimme muutamia kuvia hänen Kid Jockeys -projektistaan jopa viisivuotiaista indonesialaislapsista, jotka vaarantavat henkensä hurjissa hevoskilpailuissa.

Tämän vuoden World Press Photo -kilpailussa Alain Schroeder voitti ensimmäisen palkinnon luontokuvien sarjassa, sekä yksittäisten kuvien että kuvasarjojen kategoriassa.

Lue myös: Tässä ovat parhaat pikkujärkkärit

Kuollut oranki, Sumatra, Indonesia

Orankeja elää maailmassa vain kahdella saarella, Sumatralla ja Borneolla, ja muun muassa palmuöljyteollisuus karkottaa niitä sademetsistä.

© Alain Schroeder

Alain Schroederin voittajakuvat herättävät tunteita, sillä yhdessä niistä on vain kuukauden ikäinen oranki, joka on leikattavana Sumatralla, Indonesiassa.

Se löydettiin palmuöljytilalta vakavasti loukkaantuneena sen jälkeen kun paikalliset ampuivat sitä ja sen emoa, kun ne olivat syömässä hedelmiä.

Lue lisää tämän vuoden voittajaista ja katso kaikki voittajakuvat tästä.

Lue myös: Kymmenen vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!