DJI Pocket 2

DJI Pocket 2 voidaan nopeasti ja helposti asettaa seuraamaan kohdetta, kuten liikkuvia ihmisiä.

© DJI

10 hyvää syytä: Tämän vuoksi kannattaa hankkia DJI Pocket 2

117 gramman DJI Pocket 2 on pieni mutta tehokas kamera, jossa on erityisominaisuuksia. Tässä on 10 hyvää syytä, miksi sinun – kuten meidänkin – on ehdottomasti hankittava sellainen.

maanantai 17. joulukuuta 2018 teksti K. Nygaard

Mikä on DJI Pocket 2?

Kun DJI vuonna 2018 lanseerasi pienen Osmo Pocket -kameran, kyseessä oli pieni sensaatio. Se oli nimittäin maailman pienin sekä valokuvaukseen että videokuvaukseen tarkoitettu kamera. Siinä oli sisäinen gimbaali varmistamassa rauhalliset ja vakaat otokset kaikissa olosuhteissa. 

DJI luopunut on nyt luopunut Osmo-nimestä pienissä Pocket-malleissa, mutta kamerasarja on edelleen voimissaan, ja sen mallit ovat täynnä helppokäyttöisiä ammattilaistason videotoimintoja. Kameran nimi on nykyisin DJI Pocket 2.

Kameralla voi yhä kuvata yksinään, tai se voidaan yhdistää älypuhelimeen pienellä sovittimella. Tällöin puhelimen näyttö toimii kameran etsimenä.

Alla on kymmenen hyvää syytä tutustua DJI Pocket -malleihin.

1. Korkealaatuisia valokuvia ja videota

DJI Pocket 2 -kameran koko on vain 12,5 x 3,8 x 3,0 cm, ja sillä voidaan kuvata 4K-videon lisäksi 16 megapikselin raaka- ja jpeg-kuvia. Kameralla voidaan myös kuvata hidastettuna jopa 240 kuvan sekuntinopeudella.

2. Markkinoiden pienin kamera, jossa on gimbaali

DJI Pocket 2 on markkinoiden pienin gimbaalilla varustettu kamera. Se on mekaaninen ripustus, joka vakauttaa otokset ja tekee niistä täysin sulavia myös juostessa, epätasaisessa maastossa pyöräiltäessä ja laskuvarjolla hypättäessä. 

> Lue myös: Tämän vuoksi gimbaali on nerokas apuväline

3. Upeat timelapse-otokset

Mekaaninen gimbaali voidaan myös asettaa liikuttamaan kameraa tiettyyn suuntaan, jolloin voidaan kuvata timelapse-videoita liikkeen kanssa. 

DJI Pocket 2 voidaan määrittää ottamaan kuva esimerkiksi joka toinen sekunti kymmenen minuutin ajan. Kuvat yhdistetään automaattisesti lyhyeksi videoksi, ja tulokset ovat vaikuttavia.

> Lue myös: Timelapse-videon luominen

4. Loistavat panoraamakuvat 

Mekaanisesta gimbaalista on hyötyä myös panoraamakuvissa. Se nimittäin liikuttaa kameraa itse ja yhdistää yksittäiset valokuvat automaattisesti hienoksi panoraamakuvaksi, joka voi kattaa jopa 180 asteen näkymän. Prosessi vie vain muutaman sekunnin.

Panoraamakuva DJI Pocket 2

DJI Pocket 2:lla voidaan ottaa upeita panoraamakuvia muutamassa sekunnissa. 

© Digikuva

5. Älykäs seurantatarkennus

Kamerassa on Active Track -toiminto, jonka avulla kamera voi automaattisesti seurata näytöltä valittua kohdetta. Pieni gimbaalipää kääntyy automaattisesti kohdetta seuraten, ja kamera pitää samalla tarkennuksen kohdallaan. 

Toimintoa voidaan käyttää myös, kun selfietä otettaessa halutaan pitää tarkennus käyttäjän omissa kasvoissa.

6. Sisäiset mikrofonit

DJI Pocket 2:n sisäinen näyttö ei ole postimerkkiä suurempi, mutta se on hyvä. Näytön ansiosta kameraa voi käyttää selfie-kuvaukseen ja vloggaukseen. Neljä sisäistä mikrofonia takaavat tallenteiden hyvän äänenlaadun.

> Lue tästä, miten otat parhaat selfiet

7. Kestävää laatua

Pienestä koosta huolimatta laatu on korkea. Pienten kameroiden rakenne on vankka, ja vaikka ne ovatkin kevyitä, DJI Osmo Pocket ja DJI Pocket 2 tuntuvat kädessä painavilta.

DJI Pocket 2

DJI Pocket -mallit istuvat hyvin käteen, ja niiden käyttö on helppoa.

© DJI

Toimitus suosittelee: lämmin kuvaustakki 

Kätevä kevyttoppis sopii moniin säihin – niin nollakeleihin kuin tuuleen ja tihkusateeseenkin. 

Hanki itsellesi kuvaustakki, jonka myös Digikuvan päätoimittaja on todennut hyväksi. 

Takki on kulutusta kestävää ribstop-materiaalia, ja siinä on kuitutäyte. Kevyt ja tehokkaasti eristävä täyte pitää sinut lämpimänä koko lenkin ajan. Takki on musta ja napakasti istuva. 

Saatavilla olevat koot ovat M, L ja XL. Nyt saat laadukkaan kevyttoppiksen ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän takin arvo on 75 euroa.Tutustu tarjoukseen täällä! 

8. Helposti yhdistettävissä puhelimeen

Useimpia toimintoja voidaan ohjata suoraan pienen kameran kahdella painikkeella ja kosketusnäytöllä. Edistyneemmät toiminnot saadaan käyttöön napsauttamalla puhelin kiinni DJI Pocket 2:een, jolloin DJI Mimo -sovellus avautuu automaattisesti. Sovellusta käytetään myös otosten siirtämiseen.

9. Luo omia videoita Story Mode -tilassa

Story Mode -tilassa DJI Pocket 2 voi yhdistää kuvia lyhyeksi videoksi, jossa on musiikkia ja tekstiä. Käyttäjän tarvitsee vain valita otokset ja haluttu tyyli, minkä jälkeen kamera luo videon automaattisesti hetkessä.

10. Tavallista parempi kotelo

Mukana tulee hieno pieni kotelo, jonka ansiosta DJI Pocket 2 on aina hyvin suojattu, kun se on esimerkiksi taskussa. Kätevänä yksityiskohtana gimbaalipää kääntyy kameran sammuessa automaattisesti niin, että se sopii koteloon.

>Lue myös: Näin DJI Pocket 2 pärjäsi testeissä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!