Näin saat selfien onnistumaan
Perusteellinen selfie-opas© Shutterstock

Näin saat selfien onnistumaan

Miksi joidenkin selfiet näyttävät niin hyviltä sosiaalisissa medioissa? Älä jää murehtimaan – näillä vinkeillä sinäkin onnistut.

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Sosiaalinen media on täällä jäädäkseen, samoin selfie-kuvat. Siksi on syytä harjoitella parhaan mahdollisen selfien ottamista.

Selfie on omakuva, joka otetaan matkapuhelimella, ja koska suurimmalla osalla meistä on taskussa älypuhelin, sen ottaminen on ainakin teoriassa helppoa.

Opastamme sinua entistä parempien kuvien saamisessa seitsemän yksinkertaisen vinkin avulla.

1. Ota selfie lievästi yläviistosta

Pidä puhelinta suunnilleen suorassa kasvojen kohdalla. Ota kuva mieluummin hieman ylä- kuin alaviistosta. Kokeilemalla löydät parhaan puolesi – meillä kaikilla on sellainen.

Lue myös: 5 helppoa tapaa tehdä kollaaseja omista valokuvista

mies ottaa selfietä

Yläviistosta syntyvät parhaat selfiet.

© Shutterstock

2. Hyödynnä valoa

Hyvät kuvat syntyvät hyvässä valossa, ja päivänvalo on paras valaistus myös selfie-kuville.

Ota kamera esiin, seuraa kännykän näyttöä, kierrä itseäsi täysi ympyrä ja etsi kohta, jossa valo lankeaa kasvoillesi parhaiten.

Myös vastavalo voi toimia mainiosti selfiessä, mutta sitä on vaikea hallita.

3. Kuvaa takana olevalla kameralla

Kännykän takapuolella oleva kamera muodostaa tarkempia kuvia kuin etupuolen "selfie-kamera", joten sen käyttöä kannattaa harjoitella.

Etupuolen kameralla kuvattaessa on erityisen tärkeää kuvata hyvässä (riittävän kirkkaassa) valossa, tai muuten kuvista tulee rakeisia ja suttuisia.

4. Käytä itselaukaisinta

Jos käytät kameran ajastinta, voit kuvata ilman, että käsivarsi tulee mukaan kuvaan.

Etsi paikka, jossa matkapuhelimen voi asettaa kuvausvalmiiksi. Voit myös tehdä älypuhelimelle jalustan vaikka kahvikupista, ellei käytettävissä ole kännykkäjalustaa..

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

5. Laukaise fiksusti

Ota kuva puhelimen sivussa olevaa painiketta painamalla, koska silloin voit parhaiten hallita itse laitetta ja samalla seurata omaa poseeraustasi.

Voit laukaista kännykkäkameran myös headsetissa olevalla painikkeella.

6. Ota monta – valitse paras

Voit myös kuvata burst-toiminnolla, jolloin kamera ottaa sarjan kuvia, joista voit valita sopivimman Facebookiin, Instagramiin tai johonkin muuhun mediaan.

Jos kännykkäkamerasi tallentaa teräväpiirtovideota, voit valita videolta parhaan ruudun taikka hetken ja tallentaa sen valokuvamuotoon.10. Käsittele sovellusten avulla

Kännykkäkuvien käsittelymahdollisuudet ovat lisääntyneet valtavaa vauhtia. Esimerkiksi lämminsävyiset suotimet korostavat ihonsävyjä, kylmillä sävyillä saadaan aikaan ammattimaista kuvatyyliä ja mustavalkoisella dramatiikkaa ja retrotyyliä.

Kuvan rajaaminen on lähes aina välttämätöntä, päinvastoin kuin retusointi. Instagramissa ja Facebookissa on joitain käsittelytoimintoja, mutta paras lopputulos saavutetaan kuvankäsittelysovelluksilla.

7. Käsittele selfie sovelluksella

Erilaiset tehostesuotimet ovat yleistyneet valtavasti. Punertavan sävyiset värisuotimet korostavat lämpöä ja ihon sävyjä, viileät värit taas antavat ammattimaisemman ilmeen ja mustavalkoiset ovat dramaattisia ja retromaisia.

Rajaa ja retusoi tarvittaessa jollain valokuvaussovelluksella. Instagramissa ja Facebookissa on joitain vaihtoehtoja, mutta on myös monia muita sovelluksia, jotka tarjoavat parempia muokkausvaihtoehtoja.

> Lue myös: Hyviä kuvankäsittelysovelluksia mobiililaitteisiin

selfien käsittelyä

Älypuhelimella voi lisätä suotimia valokuviin kamerasovelluksen kautta.


© Shutterstock

Lisävinkki: Hanki selfiekeppi

Hyvä selfiekeppi helpottaa hommaa. Sen ansiosta käsivarsi ei täytä isoa osaa kuvasta.

Kannattaa valita keppi, jossa on bluetooth-valmius (mieluummin kuin johto), niin se toimii puhelimen kanssa. Joissain selfiekepeissä on myös kauko-ohjaus.

Vältä tärähtäneet ja epäselvät kuvat, kun kuvaat puhelimella. Digikuvan gimbaalivakaimella se onnistuu. Juuri nyt voit saada tämän gimbaalin todella edulliseen hintaan. Voit hankkia sen ja kolme Digikuva-lehden numeroa hintaan 15,90.

Lue myös: 6 asiaa, jotka on syytä tietää kännykkäkamerasta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!