Kuvankäsittelyä kännykällä

Hyviä kuvankäsittelysovelluksia mobiililaitteisiin

Mobiililaitteisiin on olemassa monia kuvankäsittelysovelluksia. Joissain on hyvä tehostesuodinvalikoima, joissain hyvät työkalut, ja ne kaikki pystyvät pitkälle samaan. Tässä muutamia toimituksemme suosikeita – sekä ilmaisia että maksullisia.

maanantai 1. tammikuuta 2018

Sovellus 1

Intohimoisille kuvankäsittelijöille: PHOTOSHOP EXPRESS Photoshopin mobiiliversio on varma valinta, kun halutaan esim. rajata kuvia, poistaa finnejä ja arpia sekä säätää valkotasapainoa, valoisuutta ja värikylläisyyttä.

Mukana on myös suodintehosteita ja kuvakehyksiä, raakakuvamuunnin ja mahdollisuus jakaa kuvia suoraan sosiaalisiin medioihin. Ilmainen, mutta monista työkaluista joutuu maksamaan noin 7,50 euroa.

Sovellus 2

Niille, joilla on Lightroom kotona: LIGHTROOM FOR IPHONE Monia työkaluja, myös raakakuville, sekä esiasetettuja säätöjä, jotka muokkaavat kuvaa määrätyllä tavalla vain yhdellä napsautuksella.

Ligthroom-sovellus synkronisoituu muiden laitteiden kanssa niin, että käyttäjä voi käsitellä ja järjestellä kuvia niin mobiililaitteilla, kotitietokoneella kuin verkkoselaimen kautta. Ilmainen.

Sovellus 3

Intuitiivisille: SNAPSEED Googlen Snapseed on saanut kehuja helppokäyttöisyydestään, koska se on tehty hyvin intuitiiviseksi.

Snapseedin suurin etu on siinä, että käyttäjä voi käsitellä valittuja osia kuvasta. Mukana on lisäksi hyviä tehostesuotimia kuten Lens Blur -sumennus. Sovellus on ilmainen.

Sovellus 4

Suodinnörteille: AFTERLIGHT Afterlight on enemmänkin suodin- kuin käsittelysovellus, vaikka siinä onkin monia yleisesti käytettyjä käsittelytoimintoja.

Suotimia on yli 250 sekä lisäksi pintakuvioita ja kehyksiä, ja sen avulla voidaan monin tavoin muokata kuvaformaattia tekemällä kuvasta esim. pyöreä tai kolmikulmainen. Sovellus maksaa noin euron.

Sovellus 5

Päätoimittajan valinta: CAMERA+ Tämä sovellus tuo kännykkäkameraan apuviivaston, ajastimen, makrotoiminnon ja ennen kaikkea valotuksenkorjauksen.

Clarity-toiminto tuottaa monesti hyvän lopputuloksen automaattiasetusta käytettäessä. Toinen vaihtoehto on Clarity PRO, jossa on mahdollisuus kahdella säätimellä hienosäätää valoisuutta ja värejä niin, että kuvat ovat vain lyhyen käsittelyn jälkeen valmiita Instagramin. Sovellus maksaa noin 3,50 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!