Kuvankäsittelysovelluksia

Kuvankäsittelysovelluksia

© Lubo Minar // Unsplash

5 ilmaista sovellusta kuvankäsittelyyn

Kävimme läpi suuren määrän kuvankäsittelysovelluksia ja löysimme niistä viisi hyvää ja ilmaista. Joukossa on sekä käteviä työkaluja että juhlavia suodintehosteita.

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kameroiden ja puhelinten kehittyessä helpottuu paitsi kuvien siirtäminen järjestelmäkamerasta kännykkään myös kuvien käsittely puhelimen avulla.

Käsittelyyn on olemassa monia muita sovelluksia kuin vain puhelinten omat toiminnot. Tuotteita on paljon, ja useimmat niistä ovat maksuttomia ja vieläpä hyvälaatuisia sovelluksia, joilla voi tehdä monia asioita.

Olemme listanneet viisi hyvää, ilmaista kuvankäsittelysovellusta.

Juuri nyt voit saada kolme objektiivia puhelimeesi erikoishintaan Digikuva-lehden mukana. - Lue lisää täältä.

1) Lightroom Mobile

Adobe Lightroomin mobiiliversio on omiaan peruskäsittellyyn kuten kontrastin ja värien korjailuun sekä huippuvalokohtien himmentämiseen. Lisäksi iOS-versio tukee raakatiedostoja, ja Android tulee perässä.

2) Snapseed

Googlen kehittelemä sovellus on hyvin intuitiivinen ja mukava käyttää. Etuna on mahdollisuus käsitellä pelkästään haluttuja kohtia kuvasta. Snapseedissa on myös mainioita suodintehosteita.

3) Darkroom

Darkroom ja VSCO ovat jo kauan kilpailleet ykköspaikasta monien valokuvaajien suosikkina, ja viime aikoina erityisesti Darkroom on panostanut laatuun. Suodintehosteet ovat sävykkäitä eivätkä tärvele kuvia, ja loppusilaus voidaan antaa manuaalisesti. Työkalut ovat helppokäyttöisiä, ja käsittely edistyy reaaliajassa. Lisäksi Darkroom käyttää tuonnin aikana kirjastossa olevia kuvia.

4) AfterFocus

Tällä sovelluksella on vain yksi tehtävä – ja sen se tekee hyvin. AfterFocus nimittäin muodostaa kuvaan juuri halutun syvyysterävyyden, mikä on järjestelmäkameralla suuremman työn takana. Käyttäjän tarvitsee vain sormellaan merkitä etu- ja taka-ala, ja sovellus sumentaa ne.

> Haluatko liikettä valokuviisi? Sitä saadaan Pixaloop-sovelluksella. Lataa se tästä (vain tilaajille) 

5) Prisma

Taidemaalauksia mukailevat tehosteet olivat suosittuja valokuvauksessa jo ennen Instagramia, mutta tämä sovellus on jo omaa luokkaansa. Prisma on fiksu sovellus, joka kuorruttaa valokuvan tunnettujen maalareiden tyyleillä. Lopputuloksista syntyy hauskoja ja tyylikkäitä, joten ne huomataan.

Toimitus suosittelee: objektiiveja kännykkäkameroihin

Kuvaaminen älypuhelimen kameralla monipuolistuu, jos niissä käytetään erillisiä objektiiveja. Voit saada esim. huikeita laajakulmakuvia taikka lähikuvia kukista ja hyönteisistä.

Näin voit helposti laajentaa sinulla jo olevan kameran käyttömahdollisuuksia mitä erilaisimpiin kuvauskohteisiin.

Tilaa 2 numeroa Digikuva-lehteä, niin saat samalla kolme objektiivia älypuhelimeen – yhteensä vain 14,90 euron hintaan. Lue lisää täältä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!