Kuvankäsittelysovellus

Kuvankäsittelysovelluksia on moneen lähtöön.

© Shutterstock

5 ilmaista sovellusta kuvankäsittelyyn

Kävimme läpi suuren määrän kuvankäsittelysovelluksia ja löysimme niistä viisi hyvää ja ilmaista. Joukossa on sekä käteviä työkaluja että juhlavia suodintehosteita.

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Kameroiden ja puhelinten kehittyessä helpottuu paitsi kuvien siirtäminen järjestelmäkamerasta kännykkään myös kuvien käsittely puhelimen avulla.

Käsittelyyn on olemassa monia muita sovelluksia kuin vain puhelinten omat toiminnot. Tuotteita on paljon, ja useimmat niistä ovat maksuttomia ja vieläpä hyvälaatuisia sovelluksia, joilla voi tehdä monia asioita.

Olemme listanneet viisi hyvää, ilmaista kuvankäsittelysovellusta.

Lue myös: PhotoPills – sovelluksella helpompaa kuvaamista

1. Lightroom Mobile

Adobe Lightroomin mobiiliversio on omiaan peruskäsittellyyn kuten kontrastin ja värien korjailuun sekä huippuvalokohtien himmentämiseen. Lisäksi sovellus tukee raakatiedostoja, joten kuvanlaadusta ei ainakaan siinä mielessä tarvitse tinkiä.

> Lue myös: 6 mobiilisovellusta valokuvausharrastajalle

2. Snapseed

Googlen kehittelemä sovellus on hyvin intuitiivinen ja mukava käyttää. Etuna on mahdollisuus käsitellä pelkästään haluttuja kohtia kuvasta. Snapseedissa on myös mainioita suodintehosteita.

Snapseedissä on myös tarkka maskaustoiminto, jonka avulla voidaan muokata valokuvan syvyysterävyyttä.

Valokuvaajat käyttävät sitä usein hämärtäen taustaa ja korostaen etualaa tarkennuksen avulla, mutta tämä voidaan nyt tehdä myös valokuvien jälkikäsittelyssä.

> Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla kehityt kuvaajana

3. VSCO

Tämän sovelluksen suotimet eivät pilaa kuvia, ja loppusilaus on mahdollista säätää käsin. Työkaluja on helppo käyttää, ja muokkaaminen tapahtuu reaaliajassa.

Plussaa on myös se, että VSCO käyttää laitteen kirjastossa olevia kuvia suoraan, ilman että niitä tarvitsee erikseen tuoda sovellukseen.

VSCO app

VSCO mahdollistaa vuorovaikutuksen muiden sovelluksen käyttäjien kanssa. Se inspiroi ja tuo kuville yleisöä.

© Shutterstock

4. Adobe Photoshop Express

Photoshop Express hyödyntää monia Photoshopin parhaista kuvankäsittelytyökaluista mobiilisovelluksessa.

Voisi luulla, että Photoshopin työkaluja on vaikea käyttää pienellä kosketusnäytöllä, kaikki toimii moitteettomasti. Ilmaissovelluksessa on kuitenkin vain suppea valikoima tuttuja Photoshop-ominaisuuksia.

Lue myös: 3 avainsovellusta kuvaajalle

5. Prisma Photo Editor

Taidemaalauksia mukailevat tehosteet olivat suosittuja valokuvauksessa jo ennen Instagramia, mutta tämä sovellus on jo omaa luokkaansa.

Prisma on fiksu sovellus, joka kuorruttaa valokuvan tunnettujen maalareiden tyyleillä. Lopputuloksista syntyy hauskoja ja tyylikkäitä, joten ne huomataan.

> Lue myös: Parhaat sovellukset iPhonen kameraan

Prisma sovellus

Prisma-sovellus muuntaa muotokuvan mahtavaan sarjakuvatyyliin.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!