Ilmaista kuvankäsittelyä
Ilmaista kuvankäsittelyä

Näillä ohjelmilla voi valokuvia käsitellä maksutta.

© Shutterstock

Parhaat ilmaisohjelmat kuvankäsittelyyn

Kuvankäsittelyn ei tarvitse olla kallista. Tässä ovat meidän suosikkimme, kun kyse on maksuttomista kuvankäsittelyohjelmista.

tiistai 1. tammikuuta 2019

Kuvankäsittelyssä voidaan saada aikaan hyviä tuloksia myös maksuttomilla kuvankäsittelyohjelmilla. Tässä meidän suosikkimme.

Jotkut esittelemistämme kuvankäsittelyohjelmat ovat ominaisuuksiltaan edistyksellisempiä kuin toiset, mutta niillä kaikilla voidaan käsitellä valokuvia suoraan kotitietokoneella.

Nämä kuvankäsittelyohjelmat ovat mielestämme luotettavimpia ilmaisohjelmia. Tässä lyhyet esittelyt kustakin.

Windowsin Valokuvat – helposti ja nopeasti Windows 10:llä 

Windows 10 ilmaista kuvankäsittelyä
Windows 10

Windows 10:n oma Valokuvat-ohjelma selviää yleisimmistä kuvankäsittelytehtävistä. Ohjelma toimii suomen kielellä.

Windows 10:iin kuuluu kuvankäsittelyohjelma nimeltä Valokuvat, joka löytyy painamalla Käynnistä-painiketta ja komentoa Valokuvat. Merkkaa kuva, napsauta kynäkuvaketta ja sen jälkeen jakoavainkuvaketta eli Peruskorjaukset.

Ohjelma sisältää perustoiminnot kuten rajaamisen, horisontin oikaisemisen sekä väri- ja valoisuussäädöt. Lisäksi löytyy erivärisiä retrosuotimia.

Lue lisää täältä.

Nyt saat kuvankäsittelyaiheisen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.

Google Kuvat – Picasan korvaaja

Google Kuvat korvasi Picasan PC Mac ilmainen kuvankäsittely
Google Kuvat

Googlen Google lopetti Picasa-kuvaohjelmansa ylläpidon kolmisen vuotta sitten. Tilalle tuli Google Kuvat, johon kuuluu myös säilytystilaa pilvessä.

Google on jo lähes kolme vuotta panostanut Google kuvat -verkkopalveluunsa Picasa-ohjelman sijaan, jonka kehittämisen se lopetti.

Google Kuvilla voi paitsi säilyttää myös käsitellä valokuvia, ja käsittely tapahtuu suoraan verkossa selaimen kautta. Google on ottanut Picasan parhaat ominaisuudet ja muokannut siitä nettialustan, joka mahdollistaa kuvien hallinnan ja käsittelyn missä ja milloin vain.

Google Kuvat ei Picasan tavoin ole tietokoneelle ladattava ja asennettava ohjelma.

Google-tilin omistaja voi ladata valokuvansa Google Kuviin sekä hallita ja käsitellä niitä sekä Windows- että Mac-tietokoneella suoraan verkkoselaimen kautta. Valitse kuva napsauttamalla sitä ja sitten paina Muokkaa-kynäkuvaketta. Voit rajata, kallistaa tai kiertää, säätää värejä ja valoisuutta ja lisätä tehosteita. Toiminnot ovat yksinkertaisia.

Google Kuvat toimii kätevästi myös mobiililaitteilla, joista kuvien jakaminen on helppoa ja loogista. Videotiedostot tallentuvat samalla tavalla palveluun, mutta niiden käsittely ei ole mahdollista. Google Kuvat toimii myös suomeksi.

Google Kuvat -palvelu löytyy täältä.

> Haluatko viedä kuvankäsittelyn uudelle tasolle? Kotisivujemme Etunurkka-osiosta löydät Lightroom-peruskurssin.

Vanha Picasa-nettialbumi näkyy Google Kuvissa

Jos olet vanha Picasa-käyttäjä ja sinulla on Picasa-nettialbumi (tai useampia), pääset siihen käsiksi Google Kuvat -paövelun kautta.

Kirjauduttuasi Google-tilillesi ja avattuasi Kuvat löydä talbumin saman tien vasemmanpuoleisesta valikosta, napsauttamalla kohtaa Albumit.

Lue lisää täältä.

Google Kuvat Picasa nettialbumit kuvankäsittely
Google Kuvat -albumeja

Vanhat Picasa-albumit löytyvät vasemmanpuoleisesta valikosta.

© Markku Seppänen

Mobiilikuvat vaivatta Google Kuviin

Älypuhelimella ja tabletilla otetut kuvat ja videot saa siirrettyä vaivatta Google Kuviin sovelluksella, joka siirtää kaikki kuvat oletuksena automaattisesti Kuviin ja siis samalla Googlen pilveen. Android-laitteissa tämä ominaisuus on valmiina, koska Google omistaa Androidin.

Google Kuvat tarjoaa periaatteessa rajattomasti tallennustilaa valokuville ja videoille. Lisätietoa löytyy tästä.

Paint.net – vaativammille käyttäjille

Paint.net ilmainen kuvankäsittely Mac ja pc
Paint.net

Maksuttoman Paint.nets -ohjelman käyttöliittymä muistuttaa Adobe Photoshop Elementsiä ja Photoshopia monine työkaluineen ja säätötasoineen.

Tämän ilmaisohjelman käyttöliittymä muistuttaa Photoshopia ja Elementsiä, ja mukana onkin monia vastaavia toimintoja, mm. säätötasot.

Paint.net ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin esimerkiksi Windowsin Valokuvat, mutta toiminnot ovat monipuolisemmat, joten tämä ohjelma myös kehittää kuvankäsittelijän taitoja. 

Ohjelman voi ladata täältä.

Nyt saat kuvankäsittelyaiheisen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Lisäksi pääset käyttämään satoja kuvankäsittelykurssivideoita sekä lataamaan kuvankäsittelyn esiasetuksia ja erilaisten ohjelmia Etunurkassa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Gimp – maksuton vaihtoehto Photoshopille

Gimp pääsee ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista lähimmäksi Adobe Photoshopia toimintojensa puolesta.

Sekä Gimpissä että Photoshopissa on monia edistyksellisiä työkaluja ja toimintoja kuten tasot, merkintätyökalut ja värikanavat.

Gimp toimii sekä pc- ett Mac-koneissa kuin myös Linuxissa, jossa monet muut kuvankäsittelyohjelmat eivät toimi. Kielivaihtoehtoja on useita, suomi mukaan lukien.

Gimpin käyttöliittymä poikkeaa huomattavasti Photoshopin vastaavasta, joten Photoshopiin tottuneelta se vaatii totuttelua.

Ohjelma läytyy täältä

kuvankäsittelyohjelma Gimp vaihtoehto Photoshopille Google Kuvat
Gimp

Gimp-kuvankäsittelyohjelmassa on monia Adobe Photoshopin toimintoja muttei samaa käyttömukavuutta.

Suosittelemme Adoben ohjelmia

Vaikka ilmaisohjelmilla voi saada aikaan paljon ja vaikka niihin ei kulu rahaa, me Digikuvan toimittaja suosittelemme Adoben ohjelmia.

Teemme myös kuvankäsittelykurssimme Photoshopille, Elementsille ja Lightroomille, ja ne löytyvät paperilehtemme lisäksi kotisivujemme Etunurkka-osiosta.

Toimitus suosittelee myös: 100 vinkkiä ja kurssia kuvankäsittelyyn.

Kirja on tehty niin, että se sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille aloittelijoista rutinoituneisiin tekijöihin, jotka ottavat kuvansa raakatiedostoina.

Kirjan yksityiskohtaisten, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla onnistut käsittelemään kuvasi uudelle tasolle. Kursseissa käydään läpi eri toiminnot, säätömahdollisuudet ja tehosteet.

Nyt saat kirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Lisäksi pääset käyttämään satoja kuvankäsittelykurssivideoita sekä lataamaan kuvankäsittelyn esiasetuksia ja erilaisten ohjelmia Etunurkassa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!