Ilmaista kuvankäsittelyä

Parhaat ilmaisohjelmat kuvankäsittelyyn

Googlen suosittu Picasa-ohjelma lopetetaan. Vaihtoehtoja jää kuitenkin jäljelle, ja tässä ovat meidän suosikkimme, kun kyse on maksuttomista kuvankäsittelyohjelmista

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Google on lopettanut suositun kuvankäsittelyohjelman Picasan kehittämisen, mutta onneksi vaihtoehtoja on. Tässä toimituksemme ilmaissuosikit.

Windowsin Valokuvat – helppo ja nopea

Windows 10:iin kuuluu kuvankäsittelyohjelma nimeltä Valokuvat, joka löytyy painamalla Käynnistä-painiketta ja komentoa Valokuvat. Merkkaa kuva, napsauta kynäkuvaketta ja sen jälkeen jakoavainkuvaketta eli Peruskorjaukset.

Ohjelma sisältää perustoiminnot kuten rajaamisen, horisontin oikaisemisen sekä väri- ja valoisuussäädöt. Lisäksi löytyy erivärisiä retrosuotimia.

Lue lisää täältä.

Google Kuvat – käsittele verkossa

Google panostaa Google kuvat -verkkopalveluunsa Picasan sijaan. Siellä kuvia voi paitsi säilyttää myös käsitellä, ja käsittely tapahtuu suoraan verkossa selaimen kautta.

Valitse kuva napsauttamalla sitä ja sitten paina Muokkaa-kynäkuvaketta. Voit rajata, kallistaa tai kierää, säätää värejä ja valoisuutta ja lisätä tehosteita. Toiminnot ovat yksinkertaisia.

Lue lisää täältä.

Paint.net – vaativammille käyttäjille

Tämän ilmaisohjelman käyttöliittymä muistuttaa Photoshopia ja Elementsiä, ja mukana onkin monia vastaavia toimintoja, mm. säätötasot.

Paint.net ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin esimerkiksi Windowsin Valokuvat, mutta toiminnot ovat monipuolisemmat, joten tämä ohjelma myös kehittää kuvankäsittelijän taitoja. Ohjelman voi ladata täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!