Canon EOS RP

Peilitön Canon EOS RP -järjestelmäkamera – 133 x 85 x 70 mm.

© Canon

Canon EOS RP on maailman kevyin peilitön kinokoon järjestelmäkamera

Canon tuo markkinoille toisen peilittömän kinokoon järjestelmäkameran. Uudessa EOS RP -mallissa on kokoa ja painoa yllättävän vähän, ja sama koskee hintaa.

torstai 14. helmikuuta 2019 teksti K. Engbo

Canon esitteli viime vuonna ensimmäisen EOS R-sarjan peilittömän kinokoon järjestelmäkameran, joka nimettiin saman sarjan mukaan lyhyellä nimellä Canon EOS R. Nyt sarja saa jatkoa, ja mallin nimi on Canon EOS RP.

Kamerarunko painaa vain 485 grammaa muistikortin ja akun kanssa, joten se on nyt kaikista kevyin kinokoon järjestelmäkamera. Edeltäjämalli taikka "isoveli" ei sekään ole liialla painolla pilattu, sillä se painaa 660 grammaa.

Edistyksellinen automaattitarkennus

Kalliimman isoveljensä tavoin Canon EOS RP:n en automaattitarkennus on Dual Pixel Cmos -tyyppiä, joka tarttuu kohteeseensa vain 0,05 sekunnissa.

Tarkennuspisteitä on huikeat 4779 kappaletta, ja ne on jaettu koko kuva-alalle, joten tällä kameralla voidaan tarkentaa lähes kuvan kulmassa olevaan kohteeseen. Tarkennuspisteet peittävät kuva-alasta 88 prosenttia leveyssuunnassa ja täydet 100 prosenttia korkeussuunnassa.

Kameran silmätarkennus toimii myös yhdessä jatkuvan seurantatarkennuksen kanssa, ts. Canon EOS RP pystyy pitämään tarkennuksen liikkuvan henkilön silmissä.

Pinoaa tarkennuksen automaattisesti

Canon EOS RP:ssä on nk. Focus Bracketing -toiminto. Kun kuvaaja ottaa esimerkiksi 100 kuvaa samasta (makro)kohteesta, siirtyy tarkennuskohta automaattisesti kuvasta toiseen hitusen kauemmaksi, kun tämä toiminto on aktivoituna.

Jälkeenpäin voidaan sitten valita kuva, jossa tarkennus on halutussa kohti, tai yhdistää kaikki osaotokset yhdeksi kuvaksi, jossa on valtavasti syvyysterävyyttä.

Hinta  on yllättävän edullinen


Canon EOS RP

Canon EOS RP on kinokoon järjestelmäkameraksi erittäin kompakti.

© Canon

Täyden koon kuvakennosta ja edistyksellisestä automaattitarkennuksesta huolimatta Canon EOS RP:n runko maksaa vain 1600 euroa. Kamera tulee myyntiin 27. helmikuuta. Canon EOS R -mallia saa nyt alle 2500 eurolla. 

Peilittömään Canon EOS RP:ään sopivat Canonin peilijärjestelmäkameroiden objektiivit sovittimen avulla.

Testaus on jo meneillään

Canon EOS RP:ssä on 26 megapikseliä, ja kamera tallentaa 4K-videota. Sarjakuvausnopeus on viisi kuvaa sekunnissa kiinteällä tarkennuksella ja neljä kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella.

Canon EOS RP:ssä on myös Oled-tyyppinen, 2,36 miljoonan pisteen elektroninen etsin ja kääntyvä kosketusnäyttö.

Olemme jo aloittaneet uutuuskameran testaamisen, ja ensivaikutelmamme kerromme tällä palstalla hyvin pian.

Uusia objektiiveja Canon EOS R -sarjaan

Canon on samalla esitellyt uutta optiikkaa. Canon RF 24-240 mm F4.0-6.3 IS USM:ssä on peräti kymmenkertainen zoom, mikä on kinokoon luokassa epätavallista. Tämän vuoden aikana Canon EOS R -sarjaan tulee vielä kuusi objektiivia lisää.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. 

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!