Canon EOS R5:n ensivaikutelmat

Canon EOS R5 ottaa 44,8 megapikselin kuvia ja on Canonin ensimmäinen ammattitason peilitön järjestelmäkamera.

© Digikuva

Ensikokeilussa Canon EOS R5

Digikuva pääsi ensimmäisten joukossa koko maailmassa kokeilemaan Canon EOS R5 -kameraa. Saimme 48 tuntia aikaa muodostaa ensivaikutelmamme. Tässä alustavat päätelmämme.

torstai 9. heinäkuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Kahden päivän Canon EOS R5:n kokeilussa saimme vahvan vaikutelman siitä, ​​että Canon on valmis haastamaan Sony A7R IV:n, joka on ollut peilittömien järjestelmäkameroiden huippumalli viime vuoden esittelystään lähtien.

Canon EOS R5:n muotoilu on samanlainen kuin EOS R:ssä, mutta hankala ohjauslevy on korvattu kätevämmällä ohjaussauvalla. Ergonomia on huippuluokkaa, kamerasta saa tukevan otteen ja uutuudessa on Canon EOS 5D Mark IV:stä tuttu ja mainio suuri säätökiekko.

Lue myös: Kameroiden kuvakennojen koot

Canon EOS R5:ssa on myös kuvanvakain, jonka ansiosta saimme tarkkoja kuvia 1/6 sekunnin valotusajalla 24 mm:n objektiivilla. Canonin järjestelmäkameroissa ei ole aiemmin ollut vakainta rungossa.

Vakuuttava silmientunnistustarkennus

Automaattitarkennus on myös noussut seuraavalle tasolle EOS R:stä. Päivitetty kasvoihin ja silmiin tarkennus vaikuttaa erittäin varalta. Kun henkilö käänsi kasvonsa, tarkennus vaihtui nopeasti kasvojen tarkennukseksi ja takaisin silmiintarkennukseksi, kun henkilö kääntyi uudelleen.

Kun tarkistimme ottamiamme kuvia ja säädimme kameran näyttämään tarkennuskohdan, näimme että silmiin tarkennus osui kohdalleen tarkasti joka kerta.

Näyttö päivittyy 120 kertaa sekunnissa. Sen ansiosta ei välky edes panoroidessa ja näyttö on samaa tasoa kuin hyvät optiset tähtäimet.

Canon EOS R5 takaa

Canon EOS R5:ssä on 5940 tarkennuspistettä ja kamera ottaa jopa 20 kuvaa sekunnissa.

Luokan ensimmäisenä kamerana Canon EOS R5 osaa tallentaa 8K-videota. Kuvasimme pieniä pätkiä ja minuutin video vei tilaa peräti 3,35 gigatavua. Kamera lämpeni 8K-kuvauksessa, mutta se oli luultavasti Canon EOS R5:lle normaalia.

Kortti täyteen yhteen menoon

Canon EOS R5:ssa voi käyttää sekä normaaleja SD-kortteja että nopeita CFexpress-kortteja. CFexpress-korttia käyttäessämme saatoimme kuvata 20 kuvan sekuntinopeudella jatkuvasti, eikä puskurimuisti täyttynyt.

Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

Kokeilemamme Canon EOS R5 oli vielä esituotantomalli, emme voineet tehdä varsinaisia testejä kuvien laadusta, mutta seuraa Digikuvan Etunurkkaa. Lisäämme sinne testikuvia ja muita tietoja heti kun Canon EOS R5:stä on saatavana tuotantokamera.

Canon EOS R5 maksaa etukäteisarvion mukaan noin 4900 euroa eli noin 700 euroa enemmän kuin kilpailija Sony A7R IV.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!