Fujifilm X-H2S

Meillä oli hyvät mahdollisuudet kokeilla Fujifilmin uusinta järjestelmäkameraa sen lanseerauksen yhteydessä New Yorkissa.

© Digikuva

Ensivaikutelma Fujifilm X-H2 -järjestelmäkamerasta

Viikko New Yorkissa Fujifilm X-H2 -järjestelmäkameran lanseerauksen yhteydessä on antanut meille konkreettisia kokemuksia kamerasta, jonka resoluutio on todella korkea.

keskiviikko 14. syyskuuta 2022 teksti P. Siersbæk

New Yorkin loppukesän lämmössä meillä oli ilo olla mukana Fujifilmin X-sarjan uusimman järjestelmäkameran esittelyssä. Kokemuksesta tuli vieläkin parempi, kun saimme heti mahdollisuuden kuvata X-H2-kameralla kaikkien kaupungissa viettämiemme päivien ajan.

Kamera on yksi X-sarjan kahdesta huippumallista, ja sen resoluutio on peräti 39,8 megapikseliä, mikä on APS-C-kennoisten kameroiden ennätys. Fujifilm on ottanut lähtökohdaksi vanhemman X-Trans-kennon, joka on esimerkiksi X-T3- ja X-T4-kameroissa. Sen resoluutio oli alun perin 26,0 megapikseliä ja kennon uudessa versiossa on nyt reilusti enemmän pikseleitä.

Uusi kenno on muun muassa merkinnyt sitä, että alhaisin ISO-arvo ei enää ole 160, vaan 125. Aurinkoisessa New Yorkissa pärjäsimme useimmissa tilanteissa ISO 125 -perusasetuksella.

>Lue myös: Fujifilmin uusi järjestelmäkamera haastaa kinokoon kamerat

Ground Zero oli ensimmäinen paikka, jossa käytimme Fujifilm X:H2 -kameraa

Ground Zeron luona kuvasimme muun muassa uudella FUJINON XF18-120 mmF4 R LM PZ WR -zoomobjektiivilla, jossa on moottorizoom.

© Digikuva

Kinokoon haastaja

Fujifilm X-H2 on muotoilultaan samanlainen kuin X-H2S, ja vaikka kamera onkin suuri APS-C-kameraksi, se istuu hyvin käteen. Sekä koko että ote ovat itse asiassa samanlaisia kuin Sonyn A7- ja A9-malleissa, joissa on suuremmat kinokoon kennot.

Fujifilmin mukaan X-H2 on tarkoitettu juuri sentyyppisten kameroiden kilpailijaksi, kun on kyse muotokuvien, maisemien ja arkkitehtuurin yksityiskohtien kuvaamisesta. X-H2:lla voi ottaa 15 kuvaa sekunnissa, mikä on erinomainen saavutus luokassaan, mutta X-H2S-kameran pinotulla kennolla voi kuvata jopa 40 kuvaa sekunnissa. X-H2 ei siis ole action-kamera.

>Lue myös: Näin hyvä Fujifilm X-H2S on

Freedom Tower

Fujifilm FUJINON XF 16-55 mm F2.8 R LM WR oli hyvä valinta arkkitehtuurikuville Freedom Towerin ja Ground Zeron luona.

© Digikuva

Tarkka ja älykäs automaattitarkennus

Fujifilm X-H2 -kamerassa on sama uusi suoritin ja kehittynyt automaattitarkennus kuin nopeassa X-H2S-kamerassa. Koimme älykkään kohteentunnistuksen ja nopean ja tarkan silmäntunnistuksen olevan paljon vakaampi kuin vanhemmissa X-malleissa. 

Huomasimme sen muun muassa kuvatessamme muotokuvia, joita saimme ottaa upouudella ja erittäin teräväpiirtoisella FUJINON XF 56mm F1.2 R WR -objektiivilla.

Automaattitarkennus ja terävyys ovat tärkeitä tekijöitä, jos kilpaillaan esimerkiksi Canonin ja Sonyn kanssa, jotka ovat jo pitkään toimineet Fujifilmiä paremmin automaattitarkennuksessa.

Muotokuva

Kameran silmäntunnistuksella varustettu automaattitarkennus oli nopea ja tarkka – ja aivan eri luokkaa kuin aiemmilla Fujifilm-kameroilla.

© Digikuva

Manhattan ilmasta nähtynä

Matkan aikana saimme lentää Manhattanin yli helikopterilla. Se antoi meille mahdollisuuden havaita kaksi asiaa. Ensinnäkin kameran päivitetyn kuvanvakaimen, joka kompensoi nyt seitsemän valotusaskelta. Vakaus oli erittäin hyvä helikopterin tärinästä ja heilahteluista huolimatta.

Toinen kiinnostava asia oli kameran kyky kuvata videota, sillä X-H2 on ensimmäinen APS-C-kamera, jolla voi kuvata myös 8K-videota. Se antoi meille yksityiskohtaisia kuvia kaupungin siluetista.

>Lue myös: 5 vinkkiä parempiin maisemakuviin

Manhattan helikopterista nähtynä

Otimme Insta360-kameran Fujifilm X-H2 -helikopterilennolle, minkä ansiosta saimme hauskoja kuvakulmia.

© Digikuva
Vapaudenpatsas

Lennolla pystyimme kuvaamaan Vapaudenpatsaan ja Manhattanin näkymiä Fujifilm X-H2 -kameralla. Käytimme siinä XF 16-55 mm F2.8 R LM WR -objektiivia.

© Digikuva

Kokonaisvaikutelma

Välitön vaikutelmamme X-H2:sta on hyvä. Kamera vaikuttaa yksityiskohdiltaan erittäin harkitulta, vaikka jotkut Fujifilm-käyttäjät eivät välttämättä pidä siitä, että kamerassa on klassinen valintakiekko, jota myös muut valmistajat käyttävät X-Pro- ja X-T-malleissa olevien perinteisten säätöpyörien sijaan.

Kysyimme Fujifilmiltä muutoksen syystä ja saimme vastauksen, että X-H2 ja X-H2S ovat hybridikameroita. Kamerat ovat siis yhtä toimivia sekä valokuvauksessa että videokuvauksessa. Tässä yhteydessä se on itse asiassa järkevää.

Kameran etsimen resoluutio on peräti 5,76 miljoonaa pistettä, ja se vaikuttaa valoisalta ja selkeältä ilman välkkymistä.

Käymme parhaillaan läpi matkan kuvamateriaalia ja annamme pian perusteellisen arvion Etunurkassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!