Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20:n koko on 12,7 x 8,5 x 6,5 cm ja paino 491 grammaa.

© Fujifilm

Fujifilm X-S20: Älykäs automaattitarkennus ja 6K-video edulliseen hintaan

Fujifilm X-S20 on pieni ja kevyt järjestelmäkamera, joka jättää muut saman luokan kamerat monilta osin taakseen. Se tarjoaa edulliseen hintaan tehokkaan akun, älykkään kohteentunnistuksen ja 6K-videokuvauksen.

perjantai 26. toukokuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Fujifilmillä on kolme APS-C-kennolla varustettua järjestelmäkamerasarjaa. Valikoima koostuu ammattilaistason X-H-sarjasta, edistyneestä ja retrohenkisestä X-T-sarjasta sekä pienestä ja edullisesta X-S-sarjasta.

Fujifilm X-S20 kuuluu viimeksi mainittuun. Siinä on sama erinomainen 26 megapikselin X-Trans-kenno kuin X-T4-mallissa, mutta muotoilu on saanut innoituksensa suurista X-H-malleista. Tämä näkyy esimerkiksi suuressa kahvassa ja perinteisessä ohjelmakiekossa.

>Lue myös: 10 vinkkiä paremmaksi valokuvaajaksi kehittymiseen

Fujifilm X-S20

Ergonomian parantamisen lisäksi suurella kahvalla on toinenkin tarkoitus. Siinä on myös Fujifilmin tehokas NP-W235-akku, jonka ilmoitetaan pystyvän ottamaan vähintään 750 kuvaa yhdellä latauksella.

© Fujifilm

Älykäs kohteen tunnistus

Edeltävään Fujifilm X-S10 -malliin verrattuna uusia ominaisuuksia on runsaasti. X-S20:ssä on esimerkiksi nopea X Processor 5 -suoritin ja automaattitarkennus, jossa on sama kehittynyt kohteen tunnistus kuin X-H2S-mallissa. Kamera tunnistaa kohteet, kuten ihmiset, eläimet, linnut, autot, moottoripyörät, polkupyörät, junat, lentokoneet, hyönteiset ja droonit, ja seuraa niitä automaattisesti. Monissa kalliimmissa kameroissa kuvaajan on valittava kohteen tyyppi.

Fujifilm X-S20:ssä on myös tehokas kuvanvakain, joka pystyy kompensoimaan seitsemän valotusaskelta. Kameralla voidaan kuvata 20 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella ja kahdeksan kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella.

>Lue myös: Näin hyvin Fujifilm X-S10 suoriutui

Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20:n elektronisen etsimen resoluutio on 2,36 miljoonaa pistettä, mikä on samaa luokkaa kilpailijoiden vastaavien mallien, kuten Nikon Z 50:n ja Canon EOS R7:n, kanssa.

© Fujifilm

6K-laatuista videota

Fujifilm X-S20 pystyy ainoana tämän luokan kamerana kuvaamaan 6K-videota, ja siinä on käytettävissä ammattilaistason videotiedostomuotoja. Kameran ohjelmakiekossa on vloggaajille erityinen Vlog-asetus, joka mahdollistaa selfieiden ottamisen videokuvauksen aikana.

Kosketusnäyttö kääntyy kaikkiin suuntiin, ja sen resoluutio on 1,84 miljoonaa pistettä, mikä on paljon tässä luokassa. Näytön koko on 3,0 tuumaa. Fujifilm X-S20 maksaa 1 499 euroa.

>Lue myös: Tämän vuoksi kannattaa hankkia gimbaali

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!