Nikon Z 30

Vaikka Nikon Z 30 onkin pieni, siinä on samankokoinen kahva kuin muissakin Z-sarjan kameroissa

© Nikon

Näin Nikon Z 30 pärjää kilpailijoihin verrattuna

Muilla kameramerkeillä on jo pitkään ollut erittäin pienikokoisia järjestelmäkameroita, ja Z 30 -malli tuo Nikonin mukaan kilpailuun. Lue tästä, miten kamera eroaa kilpailijoista.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Z 30 -järjestelmäkameran lanseerauksen myötä myös Nikonilla on nyt edullisimman ja pienikokoisimman luokan järjestelmäkamera. Nikonilla on nyt kolme mallia, joissa on APS-C-kenno – Z 30, Z 50 ja Z fc – ja sama suuri Z-bajonetti kuin Nikonin kinokennoisissa malleissa.

Nikon Z 30 vastaa monin tavoin vanhan D3000-sarjan edullisia peilijärjestelmäkameroita, mutta se on kooltaan vieläkin kompaktimpi. Lisäksi siinä keskitytään erityisesti kameran ominaisuuksiin vaativia 4K-videoita kuvattaessa.

Se tuokin meidät takaisin kilpailijoihin, sillä myös Canonin, Panasonicin ja Sonyn vastaavissa malleissa on samoja ominaisuuksia. Tästä voit lukea, miten Nikon Z 30 sijoittuu Canon EOS R10:n, Panasonic Lumix DC-G100:n ja Sony ZV-E10:n kaltaisten kilpailijoiden suhteen.

Lue myös: Tämän hetken parhaat kamerat

Nikon Z 30

Kameran automaattitarkennusta voidaan hallita täysin kosketusnäytön avulla.

© Nikon

Kenno ja resoluutio

Nikon Z 30:ssä on sama erinomainen 20,7 megapikselin APS-C-kenno kuin Z 50:ssä ja Z fc:ssä. Canon EOS R10:n APS-C-kennojen resoluutio on 24,0 megapikseliä, kun taas Panasonic Lumix DC-G100:n Four-Thirds-kennossa on 20,2 megapikseliä.

Kehittynyt automaattitarkennus

Kennon lisäksi myös Nikon Z 30:n tarkennusjärjestelmä on peräisin suuremmasta Z 50 -mallista. Tämä tarkoittaa, että kamerassa on 209 tarkennuspistettä ja kehittynyt kohteen tunnistus, joka tunnistaa kasvot, silmät ja eläimet. 

Canon EOS R10:ssä on 651 tarkennuspistettä ja aihekohtaisia seurantatoimintoja, kun taas Sony ZV-E10:ssä on 425 pistettä. Panasonic G100:ssa on vain 49 tarkennuspistettä. 

>Lue myös: Näin otat upeita kuvia hämärässä

Nikon Z 30

Joka suuntaan kääntyvä näyttö sopii erinomaisesti selfiekuvaukseen.

© Nikon

Erittäin nopea hintaan nähden

Tässä hintaluokassa on jo pitkään totuttu kameroihin, jotka pystyvät kuvaamaan enintään viidestä kuuteen kuvaa sekunnissa. Se on onneksi jo historiaa. Nikon Z 30 kuvaa Sony ZV-E10:n tavoin 11 kuvaa sekunnissa, kun taas Panasonic G100 voi ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa. Canon EOS R10 on kuitenkin nopein, sillä sen nopeus on peräti 15 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella ja jopa 23 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella.

Ei etsintä

Sony ZV-E10:n tavoin Nikon on päättänyt asettaa Z 30:n kohdalla erittäin kompaktin muotoilun siinä määrin etusijalle, että etsimelle ei enää ole jäänyt tilaa. Canonin EOS R10:ssä puolestaan on etsin, jonka tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä, kun taas pienen Panasonic G100 -kameran etsimessä on peräti 3,68 miljoonaa pistettä.

Täydellinen hallinta näytön kautta

Kilpailijoiden tavoin myös Z 30:ssä on joka suuntaan kääntyvä näyttö. Tämä tarkoittaa, että näyttö sopii erittäin hyvin selfie-kuviin, joten se sopii täydellisesti niin sanottuun vloggaukseen. Kaikki näytöt ovat kooltaan 3,0 tuumaa.

>Lue myös: Näin hyvin Sony ZV-E10 suoriutui

Nikon Z 30

Nikon Z 30:ssä on kaksi sisäistä stereomikrofonia, jotka voivat vähentää tuuliääntä. 

© Nikon

Huippuluokan video-ominaisuudet

Niin kutsutun vloggaamisen myötä laadukkaan 4K-videon merkitys on kasvanut. Siksi Nikon on kiinnittänyt Z 30:ssä siihen erityistä huomiota. Tämä koskee esimerkiksi sisäistä stereomikrofonia, jossa on sisäinen tuuliäänen vaimennus ja useita kehittyneitä videoasetuksia, joita kilpailijoillakin on.

Kaikki neljä mallia ovat pakettiobjektiivin kanssa hinnaltaan alle 1300 euroa. Panasonic G100:n hinta on 799 euroa. Kallein on Canon EOS R10, jonka hinta EF-EOS R -sovittimen kanssa on 1039 euroa. Sony ZV-E10 maksaa myös 799 euroa. Nikon Z 30 maksaa Z DX 16-50 mm F3.5-6.3 VR -pakettiobjektiivin kanssa 999 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!