Valokuvaaja kamera kädessään


© Shutterstock

Parhaat kamerat juuri nyt

Markkinoilla on runsaasti upeita järjestelmäkameroita, mutta mikä on sinun valintasi? Esittelemme kolmen eri hintaluokan parhaat.

maanantai 6. joulukuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

Digikuva testaa runsain määrin harrastajille ja valokuvausnörteille sopivia kameroita, ja laatu on yleisesti ottaen erittäin korkea.

Tietysti on malleja, jotka erottuvat joukosta erityisillä ominaisuuksillaan tai edullisilla hinnoillaan. Täältä näet suosikkimme kolmesta eri hintaluokasta: Alle 1000 euron, alle 2000 euron ja yli 2000 euron kamerat.

Kuten aina, kamera-arviomme löytyvät kokonaisuudessaan Välineoppaasta.

Tässä ovat parhaat alle tuhat euroa maksavat kamerat

Fujifilm X-T200

Fujifilm X-T200

Fujifilm X-T200 on yksi hintaluokan parhaista kameroista vaikuttavan näytön, vakuuttavan terävyyden ja varman automaattitarkennuksen ansiosta. Se ei ole kuitenkaan täysin suojattu esim. kosteudelta ja pölyltä. 

© Fujifilm

Fujifilmin pienin järjestelmäkamera on muotoilultaan tyylikäs ja klassinen. Siinä on huippumoderneja toimintoja. Meihin teki erityisen vaikutuksen sivulta ripustettu käännettävä kosketusnäyttö.

Fujifilm X-T200:ssa on hyvä ohjaussauva, jolla voi siirtää tarkennuspisteitä. Ohjaussauva on käytettävissä myös kameran valikossa, joten navigointi eri asetusten välillä on helppoa ja nopeaa.

Samalla kosketusnäyttö toimii poikkeuksellisen hyvin kameran muiden toimintojen kanssa. Kamera toimii intuitiivisesti yhteistoiminnassa, ja ohjaussauvan ja kosketusnäytön välillä voi vaihdella kätevästi.

Fujifilm X-T200:n näyttö on käännettävä, joten sillä voi esimerkiksi ottaa kuvia pään yläpuolelta, koska näyttöä voi kääntää alaspäin.

Kun testasimme automaattitarkennusta, se pärjäsi hyvin nopeissa kohteissa. Samoin kameran silmäntunnistus toimii hyvin muotokuvissa.

X-T200 myydään yhdessä kompaktin zoom-objektiivin FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ kanssa. X-T200:n hinta on noin 899 €.

> Lue Fujifilm X-T200 -testimme täältä.

Nikon Z 50

Panasonic Lumix DC-GX880

Panasonic Lumix DC-GX880 on erittäin pieni ja kevyt vaihdettavalla objektiivilla varustettu kamera, mutta etsin puuttuu.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-GX880

Panasonic Lumix DC-GX880

Panasonic Lumix DC-GX880 on markkinoiden pienin ja kevyin kamera alle 700 euron hintaluokassa, mikä tekee mallista houkuttelevan matkakameran. Hintaan vieläpä sisältyy pakettiobjektiivi. Haluaisimme siihen kuitenkin sähköisen etsimen.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-GX880 on markkinoiden pienin järjestelmäkamera. Se on myynnissä kompaktin 12–32 mm:n objektiivin kanssa, joka vastaa 24–64 mm:n objektiivia, koska siinä on Four Thirds -kenno.

GX880 muistuttaa kompaktikameraa ja mahtuu kätevästi takin taskuun. Sähköinen etsin kuitenkin puuttuu.

Joustavaa kosketusnäyttöä voi kallistaa pystysuoraan ylös, jolloin kamera siirtyy automaattisesti selfietilaan, jossa on ajastin, kun laukaisin painetaan pohjaan.

Tämä toiminto tekee kamerasta erinomaisen valinnan videokuvaajille, jotka haluavat parempia 4K-videoita kuin älypuhelimilla.

Panasonic Lumix DC-GX880 -kamera on saatavana noin 450 euron hintaan sisältäen objektiivin.

> Lue Lumix DC-GX880 -testimme täältä.

Parhaat kamerat alle 2 000 eurolla

Fujifilm X-S10

Tällä pienellä järjestelmäkameralla on paljon yhteistä Fujifilmin suurempien X-T3- ja X-T4-mallien kanssa.

X-T30:ssa on sama hieno 26 megapikselin APS-C-kenno, mikä tarkoittaa korkealaatuisia kuvia, kun otetaan huomioon kuvakennon laatu suhteessa kameran hintaan. Kuvanlaatu pystyy kilpailemaan useiden kinokoon mallien kanssa.

Kamera tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia, jopa melko suurella ISO-herkkyydellä, valotus on vakaa ja värintoisto lähes täydellistä.

Sarjakuvausnopeutensa (20 kuvaa sekunnissa) ansiosta kamera on myös nopein tässä hintaluokassa.

Fujifilm X-T30 maksaa tuhat euroa.

> Lue Fujifilm X-T30 -arviomme täältä.

Haluatko saada valokuvausta koskevia uutisia, vinkkejä ja inspiraatiota sähköpostiisi? Tilaa Digikuvan uutiskirje täältä. 

Nikon Z 5

Nikon Z 50

Nikon Z 50 on säänkestävä ja kevyt. Lisäksi kamerasa on hieno kuvanlaatu suurella ISO-herkkyydellä. Kameran rungossa ei kuitenkaan ole vakainta.

© Nikon

Sony A6600

Sony A6600

Vaikka kamera on pieni korkeussuunnassa, siinä on sisäinen elektroninen etsin.

© Sony

Tämä järjestelmäkamera on Sonyn huippumalli APS-C-kennolla varustetuista kameroista. Kuvanlaatu on erinomainen, ja yksityiskohtien toisto on huippuluokkaa.

Sony A6600 istuu erittäin hyvin käteen, ja se on nopea. Kameralla voi kuvata 11 kuvaa sekunnissa. Lisäksi siinä on sisäinen kuvanvakain.

Automaattitarkennus seuraa liikkuvia kohteita, ja erittäin hyvä silmäntunnistus toimii sekä ihmisillä että eläimillä.

Kamera maksaa noin 1500 €.

> Lue Sony A6600 -testimme täältä.

Parhaat yli 2000 euron kamerat

Canon EOS R5

Canon EOS R5

Canon EOS R5 on yksi ensimmäisistä kameroista, jolla voi kuvata videoita erittäin korkealla 8K-tarkkuudella.

© Canon

Kuvausnopeus voi olla jopa 20 kuvaa sekunnissa, ja tämän järjestelmäkameran resoluutio on peräti 44,8 megapikseliä ja siinä on kinokoon kenno. Se sopii sekä harrastajille että ammattilaisille.

Kamerassa on paljon yksityiskohtia, ja se selviytyy erinomaisesti kohinasta korkeilla ISO-arvoilla.

Automaattitarkennus seuraa liikkuvia kohteita erittäin hyvin, ja se kohdistuu erittäin tarkasti silmään.

Videoita voi kuvat peräti 8K-tarkkuudella. Kameran suuren puskurin ansiosta pystyimme ottamaan raakakuvia täydellä nopeudella 20 kuvaa sekunnissa nopeudesta tinkimättä.

Canon EOS R5 maksaa noin 4500 euroa.

> Lue Canon R5 -testimme täältä.

Nikon Z 7II

Nikon Z 7II

Nikon Z 7II -kamerassa on sekä SD-kortti että nopea CFexpress-muistikortti.

© Nikon

Tämä kinokoon kamera istuu erinomaisesti käteen. Painikkeet on sijoitettu optimaalisesti, joten kameraa on helppo käyttää silmä etsimessä.

Näytön tarkkuus on peräti 45,4 megapikseliä, ja Z 7II:lla voi ottaa jopa kymmenen kuvaa sekunnissa.

Edeltäjäänsä verrattuna automaattitarkennus on parempi, mikä näkyy erityisesti silmäntunnistuksessa ja heikossa valossa kuvaamisessa.

Nikon Z 7II maksaa noin 3400 euroa.

> Lue Nikon Z 7ii -testimme täältä.

Sony A7 IV

Sony A7 IV

Sony A7 IV:ssä on parannettu sisäinen kuvanvakautus, ja saimme teräviä käsivaraisia kuvia neljän sekunnin valotusajalla.

© Sony

Tämän kinokoon kameran automaattitarkennus on salamannopea, ja se seuraa luotettavasti liikkuvia kohteita. Hyvä silmätarkennus ihmisiä, eläimiä ja lintuja varten.

Kameralla voi ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa. Nopea CFexpress-kortti varmistaa, että kuvaaminen on nopeaa.

Sony A7 IV suoriutuu hienosti myös 4K-videokuvauksesta, ja uuden toiminnon avulla näytöltä näkee, missä syväterävyys on kuvassa.

Resoluutio on 32,7 megapikseliä, ja kamera tarjoaa paljon yksityiskohtia. Kameran hinta on 2899 €.

> Lue Sony A7 IV -testimme täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!