Nikon Z50

Nikon Z50 kuuluu suosikkeihimme. Siinä yhdistyvät suorituskyky, laatu ja hinta.

© Nikon

Tässä ovat parhaat alle 1500 euron järjestelmäkamerat

Alle 1500 eurolla voi saada uskomattoman hyviä kameroita, mutta mikä niistä kannattaa valita? Löysimme kolme hyvää esimerkkiä alle 1500 euron järjestelmäkameroista.

keskiviikko 22. joulukuuta 2021 teksti C. Trant

Kun tahdot järkkärin laatua ja taskukameran kokoa, kannattaa tutustua lähemmin peilittömien järkkärien luokkaan.

Isot ja kalliit peilijärjestelmäkamerat ovat kauan olleet kameroiden aatelia, mutta ajat ovat muuttuneet, ja nykyään niin ammattikuvaajat kuin aktiiviharrastajat suosivat keskimäärin hieman edullisempia ja pienempiä peilittömiä järjestelmäkameroita.

Tästä oppaasta löytyvät Sony-, Fujifilm-, Nikon- ja Canon-kamerat.

Monien vuosien ajan peilijärjestelmäkamera oli ainoa vakavasti otettava vaihtoehto, kun tarvittiin ammattilaistason kameraa, jolla saisi veitsenteräviä kuvia.

Ne ajat ovat kuitenkin jo historiaa, ja monet valokuvaajat valitsevat nykyään sen sijaan peilittömän järjestelmäkameran.

Valikoimme kolme parasta alle 1500 euron järjestelmäkameraa. Yhteistä niille kaikille on, että niissä on huippumallien edistyneitä toimintoja alhaisempaan hintaan.

Fujifilm X-S10:ssä on uskomattoman tehokas kuvanvakain

Fujifilm X-S10 tarjoaa monia samoja mahdollisuuksia kuvaamiseen kuin lippulaiva X-T4, joka maksaa 850 euroa enemmän.

Fujifilm X-S10:ssä on muun muassa tehokas sisäinen kuvanvakain, mikä on harvinaista tässä hintaluokassa.

Lisäksi kamerassa on nopea ja luotettava automaattitarkennus, ja se tarjoaa luokkansa korkeimman resoluution. Kamerassa on nimittäin sama upea 26,0 megapikselin APS-C-kenno kuin X-T4:ssä.

Fujifilm X-S10 tarjoaa myös hyvän ergonomian ja helppokäyttöisen ohjaussauvan, ja kaikki sen painikkeet ovat hyvin sijoitettuja.

Tämä koskee esimerkiksi Q-painiketta, jonka kautta tärkeimmät toiminnot ovat nopeasti käytettävissä.

Lue koko arviomme Fujifilm X-S10:stä täältä.

Lue myös: Parhaat kamerat juuri nyt

Fujifilm X-S10

Syvä kahva ulottuu 2,4 cm:n päähän kameran etupaneelista, mikä takaa todella hyvän ergonomian.

© Fujifilm

Nikon Z 50:ssä on salamannopea silmäntunnistus

Jos haluat pienen ja kevyen järjestelmäkameran, jota voi käyttää yhdellä kädellä ja joka kulkee helposti mukana kaikkialle, Nikon Z 50 on hyvä valinta.

Z 50:n muotoilu noudattaa kinokoon Z 6- ja Z 7 -malleja, jotka ovat hieman kalliimpia. Z 50 on sitä vastoin hieman niitä pienempi, minkä ansiosta ergonomia ja muotoilu ovat luokkansa parhaita.

Järjestelmäkameran resoluutio on 20,7 megapikseliä, ja sillä voi ottaa jopa 11 kuvaa sekunnissa. Lisäksi Z 50 pitää kohinan hyvin hallinnassa ISO 25 600 -arvoon asti. Korkein mahdollinen ISO-arvo on peräti 204 800, mutta sen käyttöä kannattaa välttää, sillä se heikentää kuvanlaatua.

Nikon Z 50:ssä on myös silmäntunnistus, joka on tavallisesti käytettävissä vain kalliimman luokan järjestelmäkameroissa. Silmäntunnistus mahdollistaa veitsenterävien muotokuvien ottamisen, sillä kameran tarkennus lukittuu mallin silmiin myös hänen liikkuessaan.

> Lue myös: Hallitse kameroiden kennokoot

Nikon Z50

Jos kameran ostaa yhdessä erinomaisen NIKKOR Z DX 16-50 mm F3.5-6.3 VR -zoomobjektiivin kanssa, paketin hinta on 1100 euroa. 

© Nikon

Panasonic Lumix DC-G90

Panasonicin kamera tuottaa erittäin hienoja ja rauhallisia kuvia. Kamera on säänkestävä ja painaa vain 533 grammaa, joten sitä on helppo käyttää.

G90-mallissa on Four Thirds -kenno, joka on pienempi kuin monien kilpailijoiden APS-C-kennot. 

Kennon kuvanlaatu on kuitenkin huippuluokkaa, ja järjestelmäkamera tuottaa hyviä yksityiskohtia ja upeita värejä, kunhan vain ISO-arvo on alle 6400.

Panasonic Lumix DC-G90:ssä on sekä kasvojen että silmäntunnistus, mikä on luksusta tässä hintaluokassa. 

Lisäksi olemme erityisen tyytyväisiä G90:n helppokäyttöisyyteen. Kameran valikko on yksinkertainen ja toiminnot löytyvät siitä helposti ja nopeasti.

> Lue myös: Kannattaako valita peilitön vai peilijärjestelmäkamera?

Panasonic Lumix DC-G90

Panasonicin peilitön järjestelmäkamera muistuttaa muotoilultaan perinteistä peilijärjestelmäkameraa, mikä johtuu muun muassa sen suuresta ja hyvästä etsimestä.

© Panasonic

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!