Canon EOS R5

EOS R5 on Canonin peilittömien järjestelmäkameroiden uusi huippumalli.

© Canon

Näissä asioissa Canon EOS R5 lyö kilpailijansa

Uusi Canon EOS R5 on todellinen voimanpesä, joka ohittaa useissa asioissa lähimmät kilpailijansa. Tässä muutamia esimerkkejä väitteen tueksi.

torstai 9. heinäkuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Uuden huippumallin myötä Canonilla on vihdoin peilitön järjestelmäkamera, jossa on kinokoon kuvakenno ja joka voi vakavasti haastaa lähimmät kilpailijat Nikonilta, Panasonicilta ja Sonylta. Tässä kameran viisi vahvinta ominaisuutta.

Canon EOS R5

EOS R5 muistuttaa ulkoisesti EOS R:ää, mutta sisällä on monia paljon vahvempia toimintoja.

© Canon

Ylivoimainen kuvanvakaus

Canon on ensimmäistä kertaa valmistanut kinokoon kameran, jossa on kuvanvakain. Kilpailijoilla se on ollut jo pitkään, mutta uuden Canon-rungon vakain on ainutlaatuisen tehokas – tietyillä objektiiveilla kuvattaessa se mahdollistaa jopa kahdeksan valotusaskelta pitemmän suljinajan käytön kuin ilman vakainta kuvattaessa.

Ennätyksellisen tarkka videolaatu

Ensimmäisenä järjestelmäkamerana R5 pystyy tallentamaan 8K-videota, mikä on ei ole vielä yleistä tämänkään luokan kameroille. Lisäksi 4K-videota voidaan tallentaa 120 kuvan sekuntinopeudella hidastuksia varten.

Maailman nopein tarkennus

Canonin mukaan EOS R5:n pitäisi pystyä tarkentamaan jopa 0,05 sekunnissa, mikä olisi tämän kameraluokan nopein tulos, ja sen pitäisi pystyä tarkentamaan myös jopa pimeässä. Lisäksi kameran silmientunnistustarkennusta on valmistajan mukaan parannettu huomattavasti, ja niinpä tarkennusjärjestelmä erottaa nyt kissojen, koirien ja lintujen kasvot ja silmät.

Canon EOS R5

Canon EOS R5 on perinyt suuren säätökiekon EOS 5D Mark IV:sta.

© Canon

Luokkansa nopein järjestelmäkamera

Canon EOS R5 tallentaa 20 kuvaa sekunnissa sähköisellä sulkimella kuvattaessa; mekaanisella sulkimella kuvattaessa sarjakuvausnopeus on 12 kuvaa sekunnissa. Vertailun vuoksi: Nikon Z 7 ja Panasonic S1R tallentavat yhdeksän kuvaa ja Sony A7R IV kymmenen kuvaa sekunnissa.

Täyttymätön puskuri

Uutuuskameran puskuri on samanlainen kuin peilillisessä EOS-1D X Mark III -huippumallissa, joten kameralla voi kuvata sarjoja lähes loputtomiin ilman, että kuvaaminen keskeytyy. 

> Lue myös: Nämä 5 polttoväliä on syytä tuntea

Canon EOS R5

Canon EOS R5:een käy sekä CFexpress- että SD-kortti.

© Canon

Älä unohda myöskään näitä

Kameran resoluutio on 44,8 megapikseliä eli melkein samaa tasoa kilpailijoiden Nikon Z 7:n ja Panasonic S1R:n kanssa, mutta kuvatarkkuudessa se on jäljessä Sony A7R IV:ää, jolla on mahtava 61 megapikselin resoluutio.

Optinen etsin vakuuttaa 5,76 miljoonalla pisteellään, ja sen virkistystaajuus 120 kuvaa sekunnissa. Se on näin ollen samaa tasoa kuin Panasonic S1R ja huomattavasti enemmän kuin mihin muut pystyvät.

Näyttö on 3,2-tuumainen ja resoluutio 2,1 miljoonaa pistettä, joten sikäli se on samaa tasoa Nikon Z 7:n ja Panasonic S1R n kanssa mutta parempi kuin Sony A7R IV.

Kamerassa on paikat kahdelle muistikortille eli esim. salamannopealle CFexpress-kortille ja tavalliselle SD-kortille. Sama mahdollisuus on myös Panasonic S1R:ssä, mutta ei muissa tämän luokan kameroissa.


Canon EOS R5 maksaa 4849 €.

> Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera?

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!