Canon EOS RP

Uusi EOS RP on Canonin toinen peilitön kinokoon järjestelmäkamera.

© Canon

Näissä kohti Canon EOS RP päihittää kilpailijansa Sony A7 III:n

Canon julkisti äskettäin edullisen kinokoon EOS RP -järjestelmäkameransa. Vertailimme sitä ja sen pahinta kilpailijaa keskenään.

Canon EOS RP:n rungon hinta on 1600 euroa, joten kyseessä on julkistamishetkellään markkinoiden edullisin peilitön kinokoon järjestelmäkamera.

Vastaavia kameroita saa sitäkin edullisemmin. Yksi esimerkki sellaisesta on Sony A7 II, joka on tosin edellisen kamerasukupolven tulokas vuodelta 2014, mutta on silti yhä markkinoilla.

Hintansa puolesta lähimpänä Canon EOS RP:tä on uutta sukupolvea edustava Sony A7 III, jota saa nykyään hieman alle 2000 eurolla. Alla olemme vertailleet näitä kahta kameraa keskenään.

Sony A7 III

Uudessa Canonissa ja Sony A7 III:ssa on suuri kinokoon kuvakenno.

© Sony

Kuvatarkkuus

Canon EOS RP:n tuottama 26 megapikselin kuva on hieman yksityiskohtaisempi kuin Sony A7 III:n, jonka resoluutio on 24 megapikseliä. Käytännössä tämä ero on lähinnä nimellinen, ja kuvanlaatuun vaikuttavat muutkin tekijät. Molemmat kamerat tallentavat 4K-videota.

Automaattitarkennus

Canon väittää oman uutuusmallinsa tarkennusta maailman nopeimmaksi, sillä se pystyy tarkentamaan kohteeseensa 0,05 sekunnissa. Kamerassa on huimat 4779 tarkennuspistettä, kun kilpailijassa niitä on 693.

Numeroina ero on suuri, mutta käytännössä paljon pienempi. Molemmissa kameroissa on runsaasti tarkennuspisteitä ja ne peittävät valtaosan kuva-alasta.

Molemmissa malleissa on myös kohdettaan seuraava silmätarkennus. Canon EOS RP:n automaattitarkennus toimii hämärämmässä (-5 EV) kuin Sony A7 III:n, joka toimii -3 EV:n valossa.

Nopeus

Tässä kohtaa Sony A7 III päihittää kilpailijansa. Sen sarjakuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella, kun taas Canon ottaa viisi kuvaa sekunnissa lukitulla tarkennuksella ja neljä jatkuvalla automaattitarkennuksella eli seurantatarkennuksella.

Näyttö

Molemmissa kameroissa on kolmen tuuman kosketusnäyttö. Näyttöjen tarkkuudet ovat Sony A7 III:ssa 921 600 pistettä ja Canon EOS RP:ssä 1 040 000 pistettä.

Sonyn näyttö kääntyy ylös ja alas, mutta Canon näyttö kääntyy joka suuntaan.

Sony A7 III:ssä on 0,5 tuuman elektroninen etsin, jonka suurennuskerroin on 0,78 eli suurempi kuin Canon EOS RP:ssä, jossa on 0,39 tuuman tuuman elektroninen etsin, jonka suurennuskerroin on 0,70.

Koko ja paino

Molemmat ovat hyvin kompakteja kinokoon kameroiksi. Canon EOS RP:n mitat ovat 133 × 85 × 70 mm ja Sony-kameran måler 127 x 96 x 74 mm.

Canonin malli on hieman kevyempi. Se painaa 485 grammaa, kun taas Sony A7 III painaa 650 grammaa.

Canon voittaa siis painossa, resoluutiossa ja tarkennuksen nopeudessa ja hämärätoiminnossa, kun taas Sony A7 III:ssa on nopeampi sarjakuvaus ja suurempi etsin.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. 

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!