Nikon Z 8

Z 8 painaa 910 grammaa, ja se on hyvin tiivistetty. Kansi suojaa kennoa objektiivia vaihdettaessa.

© Nikon

Nikon Z 8: Järkevän kokoinen työjuhta

Nikon Z 8 kevyempi ja edullisempi kuin Z 9 -lippulaivamalli, mutta tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet.

keskiviikko 10. toukokuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Pidämme todella paljon Z 9 -lippulaivamallista. Korkea hinta ja paino voivat kuitenkin pelästyttää useimmat. Siksi on hienoa, että Nikon tarjoaa nyt Z 8:n, joka on paljon edullisempi ja kevyempi ratkaisu. Z 8 on oikeastaan Z 9 pienemmässä paketissa, sillä monet näiden kahden kameran ominaisuuksista ovat yhteneväisiä. Sen ansiosta kamera sopii kaikkeen muotokuvista ja häistä eläimiin, toimintaan ja maisemiin.

Z 8 on 210 grammaa painavampi kuin Nikon Z 7II ja 430 grammaa kevyempi kuin Z 9. Viimeksi mainitusta Z 8 on perinyt kameran sivussa sijaitsevan kätevän painikkeen automaattitarkennukselle.

>Lue myös: Näin hyvä Nikon Z 9 on

Nikon Z 8

Elektronisen etsimen kirkkaus on peräti 3000 nitiä, resoluutio 3,69 megapikseliä ja virkistystaajuus 120 kuvaa sekunnissa.

© Nikon

Älykäs tarkennusjärjestelmä

Z 9:n tavoin Z 8:ssa on Nikonin älykäs tarkennusjärjestelmä, jossa on 493 tarkennuspistettä, jotka pystyvät tunnistamaan eri kohdetyyppejä. Z 8 -malli tunnistaa ihmisten, koirien, kissojen, lintujen, autojen, moottoripyörien, polkupyörien ja junien lisäksi nyt myös lentokoneet.

Z 8:ssa on ainoastaan elektroninen suljin, ja 45,4 megapikselin pinottu kinokoon kenno minimoi rolling shutter -ilmiön. Sen ansiosta liikkuvat kohteet eivät taivu kuvissa. 

>Lue myös: Tämän vuoksi kameran laiteohjelmisto kannattaa päivittää

Nikon Z 8

Nikon Z 8:n koko on 14,4 × 11,9 × 8,3 cm.

© Nikon

Huippuluokan 8K-videota

Kameralla voidaan kuvata videota 8K-tarkkuudella jopa 60 kuvaa sekunnissa ja 4K-tarkkuudella jopa 120 kuvaa sekunnissa. Nikonilla voidaan tallentaa videoita ProResin kaltaisissa tiedostomuodoissa toisin kuin kilpailijoiden, Canonin ja Sonyn, malleilla.

Z 9:stä poiketen Z 8:ssa ei ole erillistä Ethernet-liitäntää. Sitä varten voidaan käyttää USB-C-liitäntään asetettavaa sovitinta.

Nikon Z 8:ssa on paikat CFexpress ja SD-korteille. Kameran hinta on 4 799 euroa. Lisätietoja kamerasta on osoitteessa nikon.com.

>Lue myös: Hallitse kameroiden kennokoot

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!