OM System

Aiemmin Olympus-nimellä myydyissä kameroissa ja objektiiveissa käytetään jatkossa nimeä OM SYSTEM.

© OM Digital Solutions

Olympuksen tarina kameramerkkinä päättyy

Japanilaisen valmistajan liiketoimintaryhmien jakamisen jälkeen Olympuksen tarina on nyt lopullisesti päättymässä kameroiden ja objektiivien merkkinä.

perjantai 10. joulukuuta 2021 teksti P. Siersbæk

Legendaarinen Olympus-kameramerkki on nyt yli sadan vuoden jälkeen historiaa.

Vuoden 2021 alussa Olympus Corporationin Imaging Business -divisioona siirrettiin Japan Industrial Partners Inc. -yhtiölle (JIP). Sen jälkeen kaikki kameroiden ja objektiivien tuotanto siirtyi JIP:lle, ja Olympus on keskittynyt siitä lähtien erityisesti lääkinnällisten laitteiden tuotantoon.

Siirrosta ilmoitettiin jo kesäkuussa 2020, mutta prosessi on vienyt aikaa. Yritys, joka tulevaisuudessa valmistaa kameroita, objektiiveja ja muita kuvauslaitteita, on nyt nimeltään OM Digital Solutions. 

Tähän syksyyn saakka uusi yritys on kuitenkin säilyttänyt legendaarisen Olympus-nimen, mutta nyt sen tarina on päättynyt. OM Digital Solutionsin uudet tuotteet ovat jatkossa nimeltään OM SYSTEM.

>Lue myös: Kaikki Olympuksesta

OM SYSTEM

Kuten OM Systemin kotisivuilla kerrotaan, kyseessä on merkittävä muutos historialliselle kameramerkille.

© OM Digital Solutions

Ennen nimenvaihdosta lanseerattuja Olympus-tuotteita myydään kuitenkin edelleen Olympuksen nimellä, ja myös ne kuuluvat OM Digital Solutionsille. Virallista syytä Olympus-nimen poistamiseen ei ole kerrottu.

Nimi OM SYSTEM on peräisin legendaarisesta analogisten peilijärjestelmäkameroiden mallistosta, jota valmistettiin vuosina 1972–2002 Olympus OM SYSTEM -nimellä.

Ensimmäinen OM Digital Solutionsin uusi tuote, jolla ei ole Olympus-nimeä, on OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO -objektiivi. Se sopii tavalliseen tapaan Micro Four Thirds -kiinnityksellä varustettuihin kameroihin, ja nimeään lukuun ottamatta se muistuttaa täysin Olympus-objektiivia. Valovoimaisen objektiivin polttoväli vastaa kinokoon 40 millimetriä. Objektiivi on huolellisesti tiivistetty, ja sen hinta on 699 euroa.

Lisäksi OM SYSTEMIN odotetaan pian julkaisevan uuden ammattilaistason järjestelmäkameran. Seuraamme tarkasti uutta merkkiä ja sen tuotelanseerauksia. Voit seurata kameramerkkiä tästä.

>Lue myös: Näin hyvä on Olympus OM-D E-M1 Mark III

OM SYSTEM M.Zuiko 20mm F1.4 ED PRO

OM SYSTEM M.Zuiko 20mm F1.4 ED PRO -objektiivi on ensimmäinen tuote, jossa ei ole Olympuksen maineikasta nimeä.

© OM Digital Solutions

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!